Tulpenpluktuinen

Het landschap in Flevoland kleurt in april/mei kakelbont dankzij de kleurrijke tulpenvelden. Het spreekt natuurlijk voor zich dat je niet door de velden mag lopen om tulpen te plukken. Maar er zijn een aantal plekken waar je wél zelf je eigen tulpen mag plukken. Namelijk in tulpenpluktuinen. In Flevoland zijn diverse tulpenpluktuinen te vinden.   

Hanneke's Pluktuin

250 verschillende soorten

Hanneke's Pluktuin is de pluktuin van Hanneke Monsma. Midden april gaat deze Tulpenpluktuin open. Dan heb je de mogelijkheid om uit 250 verschillende soorten tulpen zelf een boeket te plukken. Oud of jong, iedereen is welkom. Hou voor het laatste nieuws over openingsdagen en -tijden haar website in de gaten!

Adres: Ellerweg 18, Biddinghuizen

Meer info over Hanneke's Pluktuin

Fuithal Smits

Tussen het fruit

Bij Fruithal Smits in Zeewolde kun je in de tulpenperiode zelf je eigen tulpen plukken tussen het fruit. Het plukveld ligt namelijk tussen de fruitbomen, wat het extra leuk maakt. Stel een vrolijk boeket samen, zo groot en zo kleurrijk als jij wilt.

Adres: Sterappellaan 29, Zeewolde

Meer info over Fruithal Smits

Tulpenpluktuin Marknesse

Ruim 5000.m2

Bij de Tulpenpluktuin Marknesse kun je je eigen tulpen plukken. Ruim 5000.m2 en van meer dan 50 verschillende rassen. Wit, geel, rood, zwart, paars, roze, crème, oranje, dubbele, parkiet, gefranjerd. Gangbare maar vooral ook heel bijzondere rassen. De entree is € 2,-. De pluktuin gaat open zodra de eerste tulp bloeit. Deze pluktuin is bovendien al jaren vast onderdeel van de route van het Tulpenfestival Noordoostpolder.

Adres: Steenwijkerweg 26, Marknesse

Meer info over Tulpenpluktuin Marknesse

Tulpenbelevingveld

Niet plukken, maar beleven

Ook het Tulpenbelevingsveld in Creil is al vele jaren een vast onderdeel van het Tulpenfestival Noordoostpolder. Het is een mooie locatie om even de benen te strekken, een kop koffie te drinken en foto’s te maken midden tussen de tulpen. Hier wandel je tussen de honderden verschillende soorten tulpen in de showtuin en maak je naar hartenlust de mooiste foto’s en selfies tussen de tulpen.

Adres: Creilerpad 14, Creil

Meer over het Tulpenbelevingsveld in Creil

Meer tulpenactiviteiten

Door heel Flevoland

Naast de tulpenpluktuinen vind je in Flevoland nog veel meer activiteiten op het gebied van tulpen. Van fiets- en wandelroutes tot festivals.

Meer info over de tulpenactiviteiten in Flevoland