Tulpenpluktuinen

Het landschap in Flevoland kleurt in april/mei kakelbont dankzij de kleurrijke tulpenvelden. Het spreekt natuurlijk voor zich dat je niet door de velden mag lopen om tulpen te plukken. Maar er zijn een aantal plekken waar je wél zelf je eigen tulpen mag plukken. Namelijk in tulpenpluktuinen. In Flevoland zijn diverse tulpenpluktuinen te vinden.   

Hanneke's Pluktuin

© Hanneke's Pluktuin

250 verschillende soorten

Hanneke's Pluktuin is de pluktuin van Hanneke Monsma. Midden april gaat deze Tulpenpluktuin open. Dan heb je de mogelijkheid om uit 250 verschillende soorten tulpen zelf een boeket te plukken. Oud of jong, iedereen is welkom. Hou voor het laatste nieuws over openingsdagen en -tijden haar website in de gaten!

Adres: Ellerweg 18, Biddinghuizen

Meer info over Hanneke's Pluktuin

Fuithal Smits

Tussen het fruit

Bij Fruithal Smits in Zeewolde kun je in de tulpen periode tussen het fruit zelf tulpen plukken. Het plukveld ligt tussen de fruitbomen wat het extra leuk maakt. Stel een vrolijk boeket samen zo groot en kleurrijk als je wilt.

Adres: Sterappellaan 29, Zeewolde

Meer info over Fruithal Smits

Tulpenpluktuin Marknesse

Ruim 5000.m2

Bij de Tulpenpluktuin Marknesse kun je je eigen tulpen plukken. Ruim 5000.m2 en van meer dan 50 verschillende rassen. Wit, geel, rood, zwart, paars, roze, crème, oranje, dubbele, parkiet, gefranjerd, gangbare maar vooral ook heel bijzondere rassen. De entree is € 2,-. Zodra de eerste tulp bloeit zijn ze open.

Adres: Steenwijkerweg 26, Marknesse

Meer info over Tulpenpluktuin Marknesse

Meer tulpenactiviteiten

Door heel Flevoland

Naast de tulpenpluktuinen vind je in Flevoland nog veel meer activiteiten op het gebied van tulpen. Van fiets- en wandelroutes tot festivals. 

Meer info over de tulpenactiviteiten in Flevoland