Tulpen

Denk je aan tulpen - dan denk je natuurlijk aan Flevoland!

Wist je dat Flevoland één van de grootste tulpengebieden van Nederland is?
Als je in het voorjaar door Flevoland rijdt, dan kun je het met eigen ogen zien: de velden van Lelystad, Dronten, Zeewolde en Noordoostpolder kleuren kakelbont dankzij de kleurrijke tulpenvelden.

Per auto, fiets of te voet

Of je nou graag met de auto op pad gaat, lekker wil fietsen of liever wandelt. Er zijn meerdere manieren om onze bloeiende tulpen te bewonderen: via vier autoroutes, vier fietsroutes en twee wandelroutes.

Gouden Eeuw

De routes hebben als thema de Gouden Eeuw. Niet zo héél toevallig, want de Gouden Eeuw was een bloeiperiode voor handel, wetenschap en kunsten. En de tulp speelde hier een belangrijke rol.
 

Routes en andere activiteiten

Veel routes kun je gemakkelijk combineren met een bezoek aan diverse agrarische bedrijven en andere tulpen activiteiten. Je kunt de routes in Lelystad, Dronten en Zeewolde rijden van 13 april tot en met 5 mei*.
De routes in de Noordoostpolder van 19 april tot en met 5 mei.*

Met een helikopter boven de tulpen

Daarnaast kun je in heel Flevoland allerlei andere tulpenactiviteiten ondernemen. Bezoek bijvoorbeeld de Tulpenpluktuin: een 5000 m2 grote tuin met meer dan 50 verschillende exclusieve tulpen. Kom hier zelf tulpen plukken en wandel en picknick tussen de tulpen. Maak een selfie in één van de selfievelden en kijk je ogen uit in de tulpenshowtuin met 460 soorten tulpen. Je kunt het zo gek maken als je wilt. Want wat dacht je van een helikoptervlucht boven de tulpen?

*Tulpen zijn erg fotogeniek. Maar we kunnen niet garanderen dat ze allemaal exact op hetzelfde moment uitkomen. Hou hier rekening mee!
En o ja: het spreekt natuurlijk voor zich dat je niet zó maar door de velden mag lopen. Dat mag alleen op plekken waar dit aangegeven is!

Tulpen activiteiten