Tulpen in Flevoland

Wist je dat Flevoland één van de grootste tulpengebieden van Nederland is? Elk voorjaar geniet je volop van een zee aan kleur. Verschillende routes brengen je langs de tulpen in Flevoland. Laat je leiden door de Flevopolder met de Tulpenroutes en bewonder de velden vol tulpen zelf! Met de handige routes vanuit de auto houd je je aan de coronamaatregelen.

Flevolandse tulpen

Met de auto, fiets of te voet

Voorjaar! Tijd om de tulpen in Flevoland te bewonderen. Verschillende routes brengen je langs de mooiste plekjes met de auto, op de fiets of wandelend. Je kunt in Flevoland op meerdere manieren de bloeiende tulpen te bewonderen. De meeste tulpenvelden vind je in de Noordoostpolder, rondom Dronten, Lelystad en Zeewolde. Ontdek de routes!

Tulpenroute Flevoland

16 april tot 23 mei

Dit voorjaar geven de tulpen weer kleur aan het mooie Flevoland, en jij kunt ervan genieten met de verschillende routes! Ontdek het kleurrijke buitengebied van gemeente Dronten, Zeewolde, Lelystad en Almere met de auto- fiets- en wandelroutes. Tulpenroute Flevoland heeft dit jaar als thema: Vrede. ‘Vrede staat voor harmonie, gelijkheid en kleur. En dat is te zien in de polder!

Tulpenroutes - in Flevoland

Tulpenfestival Noordoostpolder

© Visit Flevoland

16 april tot 23 mei

Een festival rondom tulpen in Flevoland! Het Tulpenfestival is dit jaar coronaproof via een route met de auto. Laat je leiden langs de prachtige tulpenvelden in de Noordoostpolder. Nieuw dit jaar is de Tulpenfestival-app; op de route kom je (bijna) alles te weten of Flevoland en tulpen door middel van foto's, geluidsfragmenten en korte video's. En ook aan de kleintjes is gedacht! Bollie de Berentoute is een extra leuke beleving voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar.

Meer over het Tulpenfestival

Tulpeiland

© Gemeente Zeewolde

150.000 tulpenbollen

Wat ook echt niet mag ontbreken in je bezoek aan de tulpen in Flevoland: het Tulpeiland. Dit is een schiereiland in de vorm van een tulp voor de kust van Zeewolde. Afgelopen september heeft de gemeente Zeewolde hier 150.000 tulpenbollen geplant die dit voorjaar voor één grote kleurenpracht zorgen. Op het eiland in het Wolderwijd is een passantenhaven met plek voor tachtig boten en er komen voorzieningen voor toerisme, horeca en watersport. Het Tulpeiland is vrij te bezoeken maar houd je aan de regels van het RIVM voor een veilig bezoek aan de Flevolandse tulpen.

Adres: Zeewolderdijk, Zeewolde