Tulpen in Flevoland

Wist je dat Flevoland één van de grootste tulpengebieden van Nederland is? Elk voorjaar geniet je volop van een zee aan kleur. Verschillende routes brengen je langs de tulpen in Flevoland. Laat je leiden door de Flevopolder met de Tulpenroutes en bewonder de velden vol tulpen zelf! Met de handige routes vanuit de auto houd je je aan de coronamaatregelen.

Flevolandse tulpen

Met de auto, fiets of te voet

Voorjaar! Tijd om de tulpen in Flevoland te bewonderen. Verschillende routes brengen je langs de mooiste plekjes met de auto, op de fiets of wandelend. Je kunt in Flevoland op meerdere manieren de bloeiende tulpen te bewonderen. De meeste tulpenvelden vind je in de Noordoostpolder, rondom Dronten, Lelystad en Zeewolde. Ontdek de routes!

Tulpenroute Flevoland

In april en mei

Elk voorjaar geven de tulpen weer kleur aan het mooie Flevoland, en jij kunt ervan genieten met de verschillende routes! Ontdek het kleurrijke buitengebied van gemeente Dronten, Zeewolde, Lelystad en Almere met de auto- fiets- en wandelroutes van Tulpenroute Flevoland.

Ontdek de routes

Tulpenfestival

Ontdek de Noordoostpolder

Tot en met 8 mei 2022 staat de Noordoostpolder in het teken van het Tulpenfestival. Tijdens het festival is er genoeg te beleven! Bekijk de kleurrijke tulpenvelden met de fiets- of autoroute en geniet van leuke activiteiten of een spectaculaire helikoptervlucht. Visit Noordoostpolder heeft een top 3 gemaakt met de leukste activiteiten van het Tulpenfestival.

 

Lees de blog op visitnoordoostpolder.nl

Tulpenroutes - in Flevoland

Tulpeiland

Duizenden tulpenbollen

Wat ook echt niet mag ontbreken in je bezoek aan de tulpen in Flevoland: het Tulpeiland. Dit is een schiereiland in de vorm van een tulp voor de kust van Zeewolde. Gemeente Zeewolde plant hier duizenden tulpenbollen die in het voorjaar voor één grote kleurenpracht zorgen. Op het eiland in het Wolderwijd is een passantenhaven met plek voor tachtig boten en er komen voorzieningen voor toerisme, horeca en watersport. Het Tulpeiland is vrij te bezoeken maar houd je aan de regels van het RIVM voor een veilig bezoek aan de Flevolandse tulpen.

Adres: Zeewolderdijk, Zeewolde