Tulpen in Flevoland

Wist je dat Flevoland één van de grootste tulpengebieden van Nederland heeft? Elk voorjaar kun je volop genieten van een zee aan kleur. Helaas worden er dit jaar als gevolg van het coronavirus geen activiteiten georganiseerd of routes uitgezet. Maar gelukkig kunnen we nog steeds heerlijk naar buiten - op gepaste afstand van anderen uiteraard. 

Tulpen bewonderen

Met de auto, fiets of te voet

Even een luchtje scheppen. Met de auto, op de fiets of wandelend. Er zijn in Flevoland meerdere manieren om onze bloeiende tulpen te bewonderen. De meeste tulpenvelden vind je in Noordoostpolder, rondom Dronten, Lelystad en Zeewolde. 

Tulpen voor de zorg

Tulpentelers steken zorg hart onder de riem

De maatregelen die de overheid neemt in strijd tegen het coronavirus treffen vrijwel iedere Nederlander en ieder bedrijf. Zo ook de tulpentelers in Flevoland. De kassen van de broeiers staan vol met bloeiende tulpen die op dit moment geen afzet hebben. Drie Flevolandse broeiers sloegen de handen ineen. ‘We willen iets moois met de tulpen doen, anders belanden ze in de container.’ Hun oproep vond gelijk gehoor.

Tulpeiland

© Gemeente Zeewolde

150.000 tulpenbollen

Het Tulpeiland is een schiereiland in de vorm van een tulp voor de kust van Zeewolde. Afgelopen september heeft de gemeente Zeewolde hier 150.000 tulpenbollen geplant die dit voorjaar voor één grote kleurenpracht zorgen. Op het eiland in het Wolderwijd is een passantenhaven met plek voor tachtig boten en er komen voorzieningen voor toerisme, horeca en watersport. Ondank het Coronavirus is het Tulpeiland wel vrij te bezoeken. Maar houd daarbij wel de regels van het RIVM in acht. 

Adres: Zeewolderdijk, Zeewolde