Tulpen

Denk je aan tulpen - dan denk je natuurlijk aan Flevoland!

Wist je dat Flevoland één van de grootste tulpengebieden van Nederland is?
Als je in het voorjaar door Flevoland rijdt, dan kun je het met eigen ogen zien: de velden van Lelystad, Dronten, Zeewolde en Noordoostpolder kleuren kakelbont dankzij de kleurrijke tulpenvelden.

Per auto, fiets of te voet

Of je nou graag met de auto op pad gaat, lekker wil fietsen of liever wandelt. Er zijn meerdere manieren om onze bloeiende tulpen te bewonderen: via vier autoroutes, vier fietsroutes en twee wandelroutes. 

Download

Wandel
19 april - 5 mei: Noordoostpolder
13 april - 5 mei: Swifterbant
Fiets
13 april - 5 mei: Dronten, Lelystad, Swifterbant, Zeewolde
​19 april - 5 mei: Noordoostpolder
Auto
13 april - 5 mei: Dronten/SwifterbantLelystad, Zeewolde
​19 april - 5 mei: Noordoostpolder

Gouden Eeuw

De routes hebben als thema de Gouden Eeuw. Niet zo héél toevallig, want de Gouden Eeuw was een bloeiperiode voor handel, wetenschap en kunsten. En de tulp speelde hier een belangrijke rol. 

Routes en andere activiteiten

Veel routes kun je gemakkelijk combineren met een bezoek aan diverse agrarische bedrijven en andere tulpen activiteiten. Van kaasboerderij, kippenstal tot een boeren pitstop. Je kunt de routes in Lelystad, Dronten en Zeewolde rijden van 13 april tot en met 5 mei*. De routes in de Noordoostpolder van 19 april tot en met 5 mei.*

Zelf tulpen plukken

Het spreekt natuurlijk voor zich dat je niet zó maar door de velden mag lopen om tulpen te plukken. Maar er zijn een aantal plekken waar je zelf je eigen tulpen mag plukken. 

Meer info

Met een helikopter boven de tulpen

Een helikoptervlucht boven de tulpen biedt je een prachtig uitzicht over de vele tulpenvelden. Dit jaar is het ook mogelijk om het een luchtballon de tulpen te bekijken. 

*Tulpen zijn erg fotogeniek. Maar we kunnen niet garanderen dat ze allemaal exact op hetzelfde moment uitkomen. Hou hier rekening mee!
En o ja: het spreekt natuurlijk voor zich dat je niet zó maar door de velden mag lopen. Dat mag alleen op plekken waar dit aangegeven is!

Tulpen activiteiten

Tulpenroute Flevoland

Tulpenroute Flevoland vindt plaats van zaterdag 13 april tot en met zondag 5 mei 2019. 

Meer info

Tulpenfestival Noordoostpolder

Tulpenfestival Noordoostpolder vindt plaats 19 april tot en met zondag 5 mei.

Meer info