Tulpen in Flevoland

Wist je dat Flevoland één van de grootste tulpengebieden van Nederland is? Elk voorjaar geniet je volop van een zee aan kleur. Verschillende routes brengen je langs de tulpen in Flevoland. Laat je door de Flevopolder leiden met de Tulpenroute en door de Noordoostpolder met het Tulpenfestival en bewonder de velden vol tulpen zelf! Wij kunnen niet wachten totdat de tulpentijd van 2024 aanbreekt. Jij wel?

Flevolandse tulpen

Met de auto, fiets of te voet

Voorjaar! Tijd om de tulpen in Flevoland te bewonderen. Verschillende routes brengen je langs de mooiste plekjes, of je nou er met de auto, op de fiets of wandelend op uit gaat. Ook worden er op diverse tulpenlocaties allerlei leuke activiteiten georganiseerd. De meeste tulpenvelden vind je in de Noordoostpolder, rondom Dronten, Lelystad en Zeewolde. De start- en einddata van de Tulpenroute Flevoland en het Tulpenfestival Noordoostpolder zijn afhankelijk van de weersomstandigheden en dus ieder jaar anders, net als de routes. Zodra wij informatie over de edities van 2024 krijgen, wordt die hier opgenomen.

Tulpenroute Flevoland

In april en mei

Elk voorjaar geven de tulpen weer kleur aan het mooie Flevoland, en jij kunt ervan genieten met de verschillende routes! Ontdek het kleurrijke buitengebied van gemeente Dronten, Zeewolde, Lelystad en Almere met de auto- fiets- en wandelroutes van Tulpenroute Flevoland.

Ontdek de routes (van 2023)

Tulpenfestival

Ontdek de Noordoostpolder

Ieder voorjaar staat de Noordoostpolder in het teken van het Tulpenfestival. Tijdens het festival is er vanalles te beleven. Bekijk de kleurrijke tulpenvelden met de fiets- of autoroute, download de app en maak onderweg tussenstops bij het Tulpenbelevingsveld en de Tulpensoortentuin en geniet van leuke activiteiten.

 

Ontdek de routes (van 2023)

Tulpenroutes - en tulpenpluktuinen

Tulpeiland

Geen tulpen, toch een tulp

In voorgaande jaren werden er ook tulpenbollen geplant op Tulpeiland, een schiereiland in de vorm van een tulp voor de kust van Zeewolde. Dat wordt nu niet meer gedaan, maar toch is ook Tulpeiland een bezoekje waard. Er is een passantenhaven met plek voor tachtig boten en er komen voorzieningen voor toerisme, horeca en watersport. Het Tulpeiland is vrij te bezoeken.

Adres: Zeewolderdijk, Zeewolde

Meer over Tulpeiland