Living with a view Architectuur Overgooi

Living with a View

De dijkvilla Living with a View in Almere is zes meter breed en zestien meter diep. De begane grond ligt gedeeltelijk in een kunstmatig opgeworpen dijklichaam. Drie kanten zijn uiterst consequent en regelmatig bekleed met latten van red cedar. De vierde, naar de wijk gekeerde wand, is grijs gestuukt.

Deze vierde wand is vrijwel gesloten. De hoge, smalle wand aan de straat bevat een brede garagedeur en grote ramen op de verdiepingen. Aan de zij- en achterkant opent het huis zich meer en meer naar het fantastische vergezicht over het Gooimeer. De begane grond en de eerste verdieping worden voor een groot deel in beslag genomen door een inpandig zwembad. Wonen gebeurt op de tweede en de derde laag. De vorm en de schaal van het bouwblok maken de woning monumentaal. Met zijn hoogte en glaspartijen is het toch een aards huis, rustend in de dijkvoet.

Contact

Adres:
Slotbos 10
1358 EA ALMERE
Plan je route
Afstand:

Locatie