Toekomst

Flevoland vernieuwt aan één stuk door. Lelystad Airport breidt uit, de Floriade Almere is in aanbouw en we maken weer nieuw land: de Marker Wadden. 

Floriade Expo 2022

Thema Growing Green Cities

Vanaf het voorjaar van 2022 is Almere hét podium van de Floriade Expo 2022. Zes maanden lang staat een gebied midden in de stad in het teken van de groene stad van de toekomst. Bezoekers worden geïnspireerd om groener en gezonder te leven. Met verrassende groene attracties, inzendingen van wereldsteden en een unieke bomen- en plantenverzameling. Na afloop van de expo wordt het terrein verder ontwikkeld tot een groene en gezonde stadswijk.

Meer info

Lelystad Airport

Ready for take-off

Lelystad Airport wordt verbouwd van een regionale naar een internationale passagiersluchthaven en zal in de toekomst een aantrekkelijk alternatief bieden voor vliegreizen binnen Europa en overige landen rond de Middellandse Zee. 

Meer info

Marker Wadden

Markerwadden eilanden nieuwe natuur Lelystad water

Markerwadden eilanden nieuwe natuur Lelystad water

© Visit Flevoland
Markerwadden en bezoekerscentrum in ontwikkeling Lelystad

Markerwadden en bezoekerscentrum in ontwikkeling Lelystad

© Visit Flevoland

Van droom naar werkelijkheid

Marker Wadden is een uniek natuurgebied in ontwikkeling. Robuust nieuw land met gunstige leefomstandigheden voor planten, vogels en vissen. De eilandengroep draagt bij aan het natuurherstel van het Markermeer. Ook de mens kan gaan genieten van dit bijzondere gebied. 

Meer info