Floriade Expo 2022

Vanaf 14 april 2022 is Almere een half jaar hét podium voor de wereldtuinbouw­tentoonstelling Floriade Expo 2022. De 7e Floriade richt zich volledig op het thema 'Growing Green Cities'. Samen met nationale organisaties en internationale deelnemers presenteert de Nederlandse tuinbouw innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Met inspirerende tentoonstellingen van landen en innovatieve bedrijven uit de groensector en daarbuiten. 

 

Floriade - in de regio

Creëren van meer betrokkenheid

De provincie heeft Visit Flevoland gevraagd de Floriade Expo 2022 meer de regio in te trekken en bewoners, ondernemers, scholieren en bezoekers die zich in de regio bevinden sterker te verbinden aan het evenement en het bijbehorende thema Growing Green Cities. Dit project is afgetrapt op 3 september met een bijeenkomst voor ondernemers op het Floriade terrein. Tijdens deze bijeenkomst hoorden de ondernemers niet alleen wat Floriade inhoudt, maar vooral ook wat er allemaal in de planning staat en wat zij als ondernemer er zelf mee kunnen doen. De middag werd afgesloten met een rondleiding over het terrein en een rit in de kabelbaan.

Ondernemers die meer willen weten over dit project en hoe zij aankunnen haken kunnen contact opnemen met de speciale accountmanager voor toeristisch/recreatieve bedrijven via floriade@inflevoland.nl 

Kansen - voor Flevolandse ondernemers

Podium voor innovators

Floriade Expo 2022 met het thema ‘Growing Green Cities’ biedt de unieke gelegenheid om Flevoland nationaal en internationaal op de kaart te zetten. Provincie Flevoland is niet alleen zichtbaar in het paviljoen Food Forum, maar wil de hele provincie laten bruisen van activiteiten. Voor jou als ondernemer dé kans om je bedrijf te presenteren, en je netwerk uit te breiden. 

Daarnaast is het ook mogelijk om te exposeren op Floriade Expo 2022. Bijvoorbeeld op het gebied van het thema groen, voedsel, energie of gezondheid. Het is dé manier om jouw bijdrage aan de wereldtuinbouwtentoonstelling met de wereld te delen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Afnemen van een eigen kavel bijvoorbeeld met een eigen paviljoen of een gezamenlijke deelname in een paviljoen of deelnemen als partner. 

Meer over kansen voor ondernemers