Nieuw dit jaar

Het Tulpeneiland

Tulpen in Flevoland

Flevoland is het tweede grootste tulpengebied van Nederland. En omdat niet iedereen in de keukenhof past, trekken we daarom ook steeds meer bezoekers. Het tulpenseizoen met alle evenementen daaromheen loopt van ongeveer 11 april t/m 5 mei. Afhankelijk van het weer. Het programma is nog niet bekend. Hier werken de tulpenorganisaties Tulpenfestival NOP en Tulpenroute Flevoland hard aan. Maar ongetwijfelt weer routes, een tulpenbelevingsveld, tulpenpluktuinen en diverse activiteiten zoals een helikoptervlucht boven de velden. Nieuw dit jaar is het Tulpeneiland in het Wolderwijd bij Zeewolde die je kunt bezoeken. Deze hebben ze afgelopen jaar al ingeplant met 150.000 bollen, dus dat wordt straks een groot kleurrijk gebeuren.

Overnachten op de Marker Wadden

Huisjes van Landal

Het nieuwste stukje land van Nederland is sinds afgelopen jaar ook te bezoeken per boot. Er is een veerdienst en diverse charters die erop varen. Houd de site bootmarkerwadden.nl in de gaten voor de actuele vaartijden. 

Nieuw dit jaar zijn de huisjes die Landal gaat bouwen op de Marker Wadden. Op het Haveneiland komen vier duurzaam gebouwde, energieneutrale eilandhuisjes (4/5 persoons) met een eveneens duurzame inrichting van IKEA. Hier kun je vanaf voorjaar 2020 verblijven. Ver weg van alles, midden in de natuur. En het mooiste is: de huuropbrengst wordt volledig teruggegeven aan de natuur in dit schitterende gebied.

Naast de eilandhuisjes komt er ook een eilandpaviljoen en enkele gebouwtjes voor beheer en toezicht. Bijzonder is dat alle gebouwen volledig zelfvoorzienend worden; alles wordt ter plekke opgewekt, opgepompt en gezuiverd. 

Nieuwe expositie in Batavialand

Water de Baas

In Batavialand komt eind januari een nieuwe interactieve expositie: water de baas. Bij ‘Water de Baas’ kun jij aan vier knoppen draaien: regel het water van boven (regen), het buitenwater (zee), het binnenwater (rivieren) en het peil van het grondwater. Droogte, storm, overstroming, hoogwater… Wie draait in Nederland aan welke knoppen om het water te managen.

Batavialand Lelystad waterspeelplaats

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!