De kracht van verrassing

Erik Jeuring

'Begin 2020 kocht ik een Skûtsje, een varend cultureel erfgoed. Gebouwd in Friesland in 1903. Niet direct een schip waar ik als moderne watersportondernemer warm voor loop. Het avontuur begon met een telefoontje van de eigenaar of ik wilde helpen het schip te verkopen. Na even aan boord te zijn geweest, begonnen mijn gedachten zich te vormen. Ik kende dit type schip niet heel goed, maar mijn fantasie werd geprikkeld door die eerste beelden. Vanaf dit eerste beeld begonnen zich ideeën te vormen in mijn hoofd. Ik zocht naar meer informatie en gaandeweg raakte ik besmet met het Skûtsje virus. Er ging een wereld voor me open'.

Een schip - als inspiratie

'Tijdens een fietstocht over de lange fietspaden in Flevoland viel het kwartje. Dit moest mijn schip worden. De aanschaf was vervolgens snel geregeld en mijn ontdekkingsreis kon beginnen. Ik ontdekte al snel dat dit schip vol prachtige verhalen en talrijke mogelijkheden een ongelofelijke verrijking was voor mijn leven en onderneming. Het inspireerde mij tot het bedenken van nieuwe concepten en producten waar ik nog nooit eerder aan had gedacht'.

Flevoland - geeft je ruimte voor ideeën

'Zoeken we niet allemaal naar dit onbekende schip dat de prachtigste ideeën doet bovendrijven? En dat vervolgens een heel nieuw hoofdstuk schrijft in ons leven? Er is een plek in Nederland die je de ruimte geeft om ideeën te laten bovendrijven. Een plek die verrassing in zijn oorsprong draagt. Dat is Flevoland'.

Laat je verrassen - door het onbekende

'Als het straks weer mag, ligt er weer een wereld voor je open. Verlaat jij dan de gebaande paden op zoek naar de onontdekte en verrassende locaties in Flevoland? De recreatieve ondernemers in Flevoland staan voor je klaar om je deze nieuwe locaties te laten ontdekken. Zij hebben in de lockdown veel nieuwe inzichten opgedaan. Je bezoek wordt misschien nog wel verrassender dan ooit'.

vader en kinderen wandelen OVP Oostvaardersplassen NPNL Almere Lelystad

Erik Jeuring is eigenaar van Zeilschool de Randmeren, een moderne zeilschool met een breed pakket aan opleidingsmogelijkheden. Samen met 40 enthousiaste instructeurs en medewerkers werkt hij dagelijks aan het verbeteren van lessen, vloot en faciliteiten. Ook voor bootverhuur de ideale uitvalsbasis voor een mooie dag op het water. 

Meer verhalen - over Flevoland

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!