5 x Zomertips

Tip: 1

Bezoek Floriade preview Almere

De eerste foto’s op social media van de Floriade Preview beloven een unieke ervaring met als hoogtepunt een vlucht met de kabelbaan over het Floriadeterrein. Je ziet het 60 hectare grote Floriade-terrein in aanbouw en hebt uitzicht op de skyline Almere. Een unieke beleving die boekbaar is tot en met 26 september. Daarna sluit de Preview weer om verder te kunnen bouwen aan de Floriade Expo. Wees er dus snel bij en reserveer hier je plek! Meer info over de Floriade Expo 2022 vind je hier.

Meer informatie

Tip: 2

Bezoek Zomer op Schokland

Er waait een nieuwe wind op werelderfgoed Schokland en dat is te merken aan nieuwe activiteiten die er georganiseerd worden, zoals Zomer op Schokland. Tot en met augustus kun je er dagelijks terecht voor bijvoorbeeld de Kunst- en Poëzieroute en leuke kinderactiviteiten. De weekenden zijn gevuld met live optredens in de nieuwe Museumtuin, maar bijvoorbeeld ook een Poëziedag. Zeker even een kijkje nemen deze zomer en je mee laten nemen in een heerlijke zomerse en poëtische flow.

Meer info

Tip: 3

Bezoek Marker Wadden

Een heerlijk gevoel van vrijheid en rust overvalt je op de Marker Wadden. Op een zomerse dag heerlijk genieten op het strand aan het water om erna een lange wandeling te doen over het eiland met gave uitzichtpunten. Je kunt er met eigen boot aanmeren - wat aan te raden is, want plekjes op de veerboot zijn schaars – maar zorg er dan wel voor dat je al in de ochtend aankomt want steeds meer vaarders weten het eiland te vinden. De veerboot gaat tot en met oktober, boek tijdig een ticket. 

Meer info

Tip: 4

Doe een (fiets)tocht Flevoboulevard

In de zomerperiode hangt er altijd een heerlijk sfeertje aan de Randmeren. Mensen zijn er op vakantie en zijn relaxt. Het is er gezellig druk met fietsers, watersporters, recreanten... Erg fijn om mee te gaan in deze vibe. Het leukste is om de boulevard op de fiets te verkennen of vanaf het water. Fietsen zijn te huur in de omgeving, net als bootjes. Je komt langs fijne stranden, kunt er allerlei soorten watersport beoefenen of lekker chillen op een terras aan het water.

Meer info

Tip: 5

Beklim de vuurtoren van Urk

In de zomervakantie is de Urker vuurtoren open voor publiek. Het is een klim naar de top waard voor de weidse uitkijk over het Ijsselmeer naar drie provincies: Flevoland, Noord Holland en Friesland. Een leuk aanleiding om deze zomer eens een bezoek te brengen aan dit eigenzinnige dorp. De vuurtoren is tot en met 4 september dagelijks geopend et uitzondering van zondag

Meer info

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!