5 x wandelen in de herfst

Het is herfst! Voor velen is dit hét ultieme wandelseizoen. Genieten van de prachtig gekleurde bomen, bladeren op de grond en mooie paddenstoelen. In deze blog vertel ik je 5 mooie wandelplekken in Flevoland. Trek je wandelschoenen maar aan. 

Tip #1

Het Waterloopbos

Hier kun je heerlijk wandelen. En met name in de herfst vind je hier heel veel paddenstoelen. In het Waterloopbos in de Noordoostpolder vind je schaalmodellen van 35 beroemde waterwerken. Het Waterloopkundig laboratorium deed hier in de jaren '50 en '60 allerlei testen. De Deltawerken zijn hier getest, maar ook de havens van Rotterdam, Lagos, IJmuiden, Istanbul en Bangkok. Sommige hiervan zijn gerestaureerd, maar de meeste zijn deels overwoekerd door de natuur. Dit maakt het een prachtige mystieke plek. Voor of na je wandeling kun je bij Paviljoen het Proeflab// heerlijk bijkomen met een kopje koffie of heerlijke lunch. 

Meer over Het Waterloopbos
Waterloopbos Marknesse NOP Natuur Architectuur 2

Tip # 2

Natuurpark Lelystad

Kilometers lang wandelen in een bosrijke omgeving en ondertussen allerlei bijzondere dieren spotten? Het kan in Natuurpark Lelystad. Altijd al een eland of een wisent willen spotten? Dan heb je in Natuurpark Lelystad grote kans om ze te zien. Ook kun je otters, bevers en paarden tegenkomen. Dit park is leuk is voor jong en oud. Tevens zijn de wegen goed begaanbaar. Drink na afloop een kopje koffie bij Haje Natuurpark

Meer over Natuurpark Lelystad
Elanden Natuurpark Lelystad Natuur klein

Tip #3

Het Harderbos

Het Harderbos is een van de meest gevarieerde natuurgebieden van Flevoland. Je kunt hier zelfs schotse Hooglanders tegenkomen. Tevens een prima plek om je wandelroute te starten. Vanaf TOP Harderbos starten diverse wandelroutes. 

Meer over het Harderbos

Tip #4

Oostvaardersplassen

De Oostvaardersplassen is de plek waar elke vogelliefhebber geweest moet zijn. Hier spot je de meest bijzondere vogels zoals de Zeearend of de IJsvogel. Maar je kunt ook oog in oog komen te staan met wilde runderen, paarden en edelherten. Het is een uitgestrekt gebied waar je rust en ruimte voelt. Kijk uit over de horizon en geniet van het landschap. Je kunt je wandeling het beste beginnen bij Natuurbelevingscentrum Oostvaarders in Almere of Buitencentrum Oostvaarderplassen in Lelystad. 

Meer over de Oostvaardersplassen
3 verrekijkers Oostvaardersplassen NPNL almere lelystad winterfoto

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!