Green Vibes Biologische en culturele ontdekkingstocht

Eigenaresse Mia Salomons is een echte ambassadeur van duurzaamheid en biologische landbouw! Ze wil iedereen vertellen over de groene pareltjes in de regio en daarom heeft zij voor het themajaar Green Vibes een arrangement gemaakt.

Een aantal jaren terug ben ik, samen met mijn man, uit de landbouw gestapt. We hebben met veel enthousiasme geboerd, vooral de laatste dertig jaar, toen we een biologisch dynamische bedrijfsvoering hadden. Biologische landbouw wil ik graag verder uitdragen en daarom is B & BB geen schrijffout, maar staat het voor Bed en Biologisch Breakfast. Mijn man is een massageopleiding gaan volgen en heeft een massagepraktijk aan huis; voor een (stoel)massage kan je desgewenst tijdens jouw verblijf een afspraak maken. Wij zijn heel enthousiast over Floriade en willen onze gasten graag een unieke en thematische beleving bieden, in combinatie met agrarische of culturele activiteiten. In het arrangement bieden we overnachtingen bij Bed & Biologisch Breakfast Dronten, met een Green Vibes welkomstontvangst met lokale lekkernijen. Tijdens jouw verblijf kan je een bezoek brengen aan boerderij Gaos inclusief rondleiding (op afspraak), pluktuin of Gaos-wandelpad. Dit is afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid en altijd in overleg. Voor de ontspanning kan je een heerlijke ontspanningsbehandeling in de vorm van een stoelmassage boeken. Je kan jouw Floriade entreeticket boeken en om het bezoek aan Flevoland nog een culturele lading te geven: een bezoek brengen aan Museum Schokland.

Dit ga je doen

1 Overnachten

Op de begane grond zijn twee gastenkamers met eigen badkamer en toilet. Een van de twee kamers is rolstoeltoegankelijk (schuifdeur naar douche, aangepaste wastafel, inloopdouche enz) Vanuit de ontbijtruimte met pantry, heb je toegang tot het overdekte terras. Hier heb je een weids uitzicht over de polder. Kamer zuid ( de rolstoeltoegankelijke) heeft een tweepersoons bed. Kamer noord heeft twee eenpersoonsbedden. Er is gratis wifi.

Activiteit boeken

2 Biologische boerenbeleving

GAOS is een biologisch dynamisch akkerbouwbedrijf in Swifterbant. Het familiebedrijf zet zich in voor een evenwichtige kringloop van de natuur. Plant, dier, mens en de wereld om ons heen spelen een belangrijke rol in het bedrijf. Samen dragen zij bij aan een levende bodem, waarop smaakvolle gewassen worden geteeld. Voor het telen van de gewassen gebruiken we mest van eigen koeien en kippen. We werken alleen met lichte machines, die de bodem zo min mogelijk doen verdichten. Daarnaast wordt maar één keer in de zeven jaar hetzelfde gewas verbouwd op een akker. Zo behouden we vruchtbare poldergrond en telen we vitale gewassen. Specifiek aan biologisch dynamische bedrijven is, dat zij 10% van hun land op een natuurlijke manier beheren. Bij GAOS zie je dat onder andere terug in de natuurstrook achterop het land (waar je overigens ook kunt wandelen). Op GAOS worden zo’n twintig verschillende gewassen geteeld! Er zijn in het seizoen Polderbloemen in onze pluktuin, tevens een heerlijke plek voor bloemenliefhebbers én insecten… We hebben bovendien een mooi wandelpad. Kom wandelen en ontdek ons boerenland!

Overleg over activiteiten op maat: +31 (0)321 321657 +31 (0)6 53522300 info@gaos.nu

3 Cultuur snuiven in Schokland

Je fietst in ruim een uur van B&BB Dronten naar Werelderfgoed Schokland. Absoluut de moeite waard om meer te ontdekken over de cultuurhistorie van Flevoland. Schokland, eiland op het droge, is UNESCO Werelderfgoed. Schokland bied je een unieke combinatie van cultuurhistorie en natuur. Schokland staat symbool voor het Nederlandse leven met het water. Breng een bezoek aan Museum Schokland! Museum Schokland ligt op Schokland, een voormalig eiland inde Zuiderzee lag. Het museum vertelt het bijzondere verhaal van deze eeuwenoude plek: de geschiedenis vanaf de IJstijd tot en met de drooglegging van de Noordoostpolder. De eeuwenlange strijd tussen mens en water is er nog altijd voelbaar. Niet voor niets werd Schokland in 1995 het eerste Nederlandse UNESCO Werelderfgoed. Het museum op Schokland is het gehele jaar geopend op vrijdag, zaterdag en zondag. En van april t/m oktober ook op dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Activiteit boeken

Heb je een tip over Flevoland die je graag wilt delen?

Meld je tip hier aan

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!