Green Vibes Zeewolde

We hebben een bijzondere thema overnachting gekozen, gecombineerd met een bezoek aan Wijngoed Wilgenhorst en een bezoek aan het Horsterwold met toeristentrein. Volg de Green Vibes in Zeewolde!

Luister in het voorjaar naar de wielewaal die hier te horen is, of wordt aangenaam verrast door de konikpaarden die aan de oever van het water staan te grazen. Misschien zie je de damherten schuchter het water oversteken. Een belevenis, als je komt overnachten op het vlot. Combineer je bezoek met een excursie door het Horsterwold en breng een bezoek aan Wijngoed Wilgenhorst. In combinatie met een dagje Floriade beleef je de groene provincie Flevoland en het mooie Zeewolde!

Dit ga je doen

1 Bezoek Wijngoed Wilgenhorst

Puur Zeewolde. Nou inderdaad. De gemeente Zeewolde bestaat voor een heel groot gedeelte uit landbouwgrond. Niet voor niets vind je hier dan ook veel streek- en boerderijwinkels waar je eerlijke, vaak biologische streekproducten kunt kopen. Of het nu gaat om vlees, groente/fruit, brood of zelfs wijn. Want ook Zeewolde heeft een eigen wijngaard. Wijngaard Wilgenhorst. Op de kalkrijke kleibodem zijn in 2012 de eerste negenhonderd wijnstokken aangeplant en inmiddels staat de teller op ruim vierduizend wijnstokken. Je kunt hier terecht voor een rondleiding door de wijngaard en een wijnproeverij van de enige echte wijnen uit Zeewolde. Wijngoed Wilgenhorst is op vrijdag en zaterdag geopend van 10.00 uur tot 17.00 Je bent dan van harte welkom in de wijnwinkel of voor het drinken van een mooi glas wijn. Ook verzorgen we wijnproeverijen met een rondleiding. Je kunt hiervoor een afspraak maken op alle dagen van de week.

Activiteit boeken

2 Natuurexcursie Horsterwold

Het Horsterwold is het grootste (ruim 3.700 hectare) aaneengesloten loofbos van West Europa. Een ideaal gebied om te genieten van rust en ruimte. Een uitgebreid netwerk van paden en routes ligt voor je klaar. Sta oog in oog met reeën, wilde paarden en vossen of de talloze vogels die er voorkomen. Zo’n groot gebied zit ook vol met speciale plekjes en bezienswaardigheden met een verhaal. Ontdek ze met de fiets, lopend, te paard of vanuit de kano. Wil je tijdens je bedrijfsuitje of dagje uit met familie of vrienden de afwisselende natuur van het Horsterwold ontdekken? Stap in de ecokar en ontdek de highlights van deze nieuwe wildernis in het jongste natuurontwikkelingsgebied van Flevoland.

Activiteit boeken

Heb je een tip over Flevoland die je graag wilt delen?

Meld je tip hier aan

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!