Een onwerkelijke wereld...

| Rinkje Tromp

Nederland blijf(t) thuis

"Het seizoen staat op het punt te beginnen, de bomen worden groen, de lucht blauw. Maar het seizoen gaat niet van start, het coronavirus heeft de wereld, Nederland en ook zeker Flevoland in haar greep.  Een onzeker tijd, waar maatregel na maatregel genomen moet worden om er met elkaar voor te zorgen dat onze zorgsector de zorg kan blijven bieden.  Oftewel …. Nederland blijf(t) thuis." 

"Het team van Visit Flevoland werkt deze week voor de derde week vanuit huis. Samen met elkaar hebben we een volle agenda. Zoals het verzetten van de campagnes en persactiviteiten die in het voorjaar gepland stonden. En we werken vooruit aan plannen voor de periode na Corona, want die gaat er komen en dan staat Flevoland klaar om bezoekers te ontvangen. Dat vraagt om inspirerende campagnes.  Daarnaast zorgen we dat de website en de social kanalen up to date blijven. Niet met een uitnodiging om nu naar Flevoland te komen maar inspirerend en met #blijfthuis activiteiten die er door allerlei ondernemers bedacht worden."

Lees verder na de foto.

 

Ladefense_Almere_ClaireDroppert

Bellen met ondernemers

"En we bellen met ondernemers in de sector, bedoeld om te vragen waar behoefte aan is, wat wij voor hen kunnen doen, maar vooral om te luisteren naar hoe ze erbij staan. Ik merk bij elk telefoontje dat ze het fijn vinden om te vertellen hoe het gaat. En wij kunnen in een gesprek ook weer de ervaringen van anderen delen.  Waar we kunnen gebruiken we de informatie om binnen het netwerk te gebruiken. Bijvoorbeeld om de gedeputeerde van recreatie en toerisme te informeren. Maar ook de verschillende beleidsambtenaren van de gemeentes informeren we, wanneer dat van belang is."

"De sector, dag-, verblijfsrecreatie en horeca is zwaar getroffen. Juist na een winter waar de ondernemers veel investeringen hebben gedaan, is een goed voorjaar van groot belang. Pasen, de meivakantie, Hemelvaart en Pinksteren, voor veel recreatiebedrijven de tijd dat ze vol zitten. De ondernemers ervaren onduidelijkheid in maatregelen. Iedereen voelt zich verantwoordelijk en wil alles in het werk zetten om de verspreiding van Corona te voorkomen. De protocollen en voorbereidingen van de ondernemers zijn heel serieus en goed opgepakt om er maar voor te zorgen dat waar het nog kan, te kunnen blijven opereren. De onduidelijkheid en het niet uitbrengen van een eenduidige maatregel/verordening voor de hele provincie wordt als heel lastig ervaren."

Lees verder na de foto.

KAF_kunst_gang_ClaireDroppert

Behoeftes van de vrijetijdssector

"Met onze telefoontjes gaan we zeker nog door, om te horen wat waar speelt. We doen dit ook om de specifieke problematiek en behoeftes van de vrijetijdssector binnen te brengen binnen het economisch programma van provincie Flevoland. Ook daar wordt hard nagedacht hoe de provincie de MKB bedrijven, die samen van groot belang zijn voor de economie van Flevoland, kan helpen. Het geluid van onze sector, moet daar zeker een plek in krijgen."

"De zon schijnt, de wereld is stil." 
 "Zorg goed voor jezelf en voor elkaar."

Rinkje Tromp (directeur Visit Flevoland)

Netl_belevenissenbos_ClaireDroppert

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!