Corona-tijd

| Jop Fackeldey

Een schril contrast

"We zitten allemaal in de corona-tijd. Zodat we straks ook een pre- en een post corona tijdperk hebben. En dat is iets waar we allemaal niet op voorbereid waren. Het is ook een schril contrast. Vanuit mijn werkkamer thuis kijk ik uit op een zonnige achtertuin. Normaal gesproken waren we nu op weg naar een tulpenroute of een natuurpark of een bos of…. Dan dronken we een vrijdagmiddagborrel en gingen we in het weekend eens lekker uit eten. Alsof we het zwaar hadden."

"Nou, niet. Want heus, thuiswerken went en in die tuin schijnt ook de zon. Maar dan alle horecaondernemers, de vrijetijdssector of de bloembollenkwekers. Wat moet het ontzettend machteloos voelen om naar buiten te kijken en prachtige weersomstandigheden voor een seizoensstart te zien."

Onze stinkende best

"Voor deze groep is het echt erg. Terecht dat onze rijksoverheid de portemonnee trekt om ondernemers door deze ijzige lente heen te helpen. Maatregelen die met een enorme snelheid genomen zijn. En ja, snelheid betekent fouten. Zo zijn er hele groepen uit onze sectoren die van een aantal regelingen geen gebruik kunnen maken. En dat kan natuurlijk niet. Vandaar dat we met zijn allen, alle 12 provincies, ons stinkende best doen om dat te herstellen."

"Vanuit onze eigen ontwikkelingsmaatschappij Horizon en vanuit Visit Flevoland proberen we als provincie ondernemers zo goed mogelijk te helpen. Er zijn informatiepagina’s ingericht, we bellen om te vragen hoe het gaat en als zich een probleem voordoet, proberen we te helpen. Schroom niet te bellen. En als ik persoonlijk iets voor U kan doen, ben ik ook via Visit Flevoland snel te bereiken."

Houd moed!

"Ondertussen kunnen we eigenlijk maar één ding doen: moed houden! Toch maar een beetje van die zon in de tuin proberen te genieten en doen wat wel kan en mag. We moeten er met zijn allen doorheen. "Het is kermis in de hel", zei mijn moeder vroeger altijd als het regende terwijl de zon scheen. Laten we hopen dat die zon nog even blijft, die corona-regen kunnen we missen als kiespijn!"

"Blijf gezond en sterkte in de strijd!"

Jop Fackeldey
Gedeputeerde Toerisme en Recreatie

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!