• Kop van’t Ende


    In de 15e eeuw werd een 1,5 kilometer lang kanaal bij Elburg gegraven om de haven van de vestingstad met de Zuiderzee te verbinden. Aan het einde hiervan lag de Kop van ’t Ende; het voormalige havenhoofd dat sinds de inpoldering van Oostelijk Flevoland in de gemeente Dronten ligt. Meer info. 

    Kop van 't Ende havenhoofd Dronten Elburg
  • Landschapskunstwerk Riff, PD#18245


    Het landschapskunstwerk Riff, PD#18245 op de hoek van de Bremerbergdijk en de Spijkweg herinnert aan 100 jaar Zuiderzeewet en de inpoldering. De maker is de Nederlands-Zwitserse kunstenaar Bob Gramsma. Meer info.

  • Spijkbos


    Het Spijkbos is genoemd naar de zandbank, het Spijkzand, die in de tijd van de Zuiderzee voor de kust lag. Tussen 1964 en 1966 plantte Staatsbosbeheer hier ruim 500 hectare bos aan. Door die grote verscheidenheid van bomen, water en zand is ook de variatie in insecten, amfibieën en vogels groot. Meer info. 

  • Elburg


    Ooit was Elburg een vissers- en handelsplaatsje dat rechtstreeks op de Zuiderzee uitkeek en bestond uit lintbebouwing. De historische stad Elburg is vooral bekend vanwege haar middeleeuwse vesting met een nagenoeg volledig recht stratenplan. Meer info. 

  • Torenbosje


    Dit 7 hectare groot bosje ligt halverwege tussen Dronten en Elburg en dankt haar naam aan de olieboortoren die er van 1965-1968 heeft gestaan. Het Torenbosje is een recreatief aantrekkelijk rustpunt aan de oostrand van Dronten. Meer info.