Nieuw in Flevoland

Flevoland is de nieuwste provincie van Nederland. Het is nieuw land gemaakt uit de voormalige Zuiderzee. Flevoland blijft zich steeds vernieuwen. We spotten de nieuwste overnachtingslocaties, voorstellingen, activiteiten en andere nieuwswaardigheden uit Flevoland en zetten ze hier voor je op een rijtje.

NIEUW: Floriade Preview

© Floriade

Zie nu al de Floriade Expo 2022 groeien!

Ben jij ook zo benieuwd naar de Floriade 2022 in Almere? Temeer omdat ze al druk bezig zijn met de aanleg? Je kunt nu alvast een kijkje komen nemen tijdens de excusie Floriade Preview. Neem vanaf de Esplanade in Almere Centrum de boot over het Weerwater, krijg voorproefjes in het bezoekerscentrum en verken het terrein met een treintje. Je mag zelfs meebouwen! Reserveer nu op floriade.com 

Meer over Floriade Preview

Nieuw: Bataviastrand

Aan de voeten van Exposure genieten van de sunset

Watersport leeft in Lelystad! En wat is voor kitesurfen een betere plek dan hier. Een gloednieuw strand met een prachtig uitzicht op onze iconische Exposure en de Houtribsluizen aan het Markermeer! Maar je kunt er natuurlijk ook gewoon heerlijk zwemmen of genieten van een prachtige sunset. 

Meer info

Nieuw: Zuiderzeeroute

© Marina van Dijk

Fiets rond historie van het IJsselmeer

Uniek en nieuw is het 'rondje IJsselmeer'. De Zuiderzeeroute is een fietsroute die je leidt rondom de voormalige Zuiderzee. Zo ontdek je stukken ingepolderd lang, waterbouwkundige werken, handelsdorpen, voormalig eiland Schokland en vissersdorpen vol karakter. Een stukje geschiedenis dus, vanaf de fiets. De route is opgedeeld in delen, waarvan er 3 door Flevoland heen gaan. Ontdek ze zelf!

Ontdek de Zuiderzeeroute