Nieuw in Flevoland

Flevoland is de nieuwste provincie van Nederland. Het is nieuw land gemaakt uit de voormalige Zuiderzee. Flevoland blijft zich steeds vernieuwen. We spotten de nieuwste overnachtingslocaties, voorstellingen, activiteiten en andere nieuwswaardigheden uit Flevoland en zetten ze hier voor je op een rijtje.

Nieuw: Bataviastrand

Aan de voeten van Exposure genieten van de sunset

Watersport leeft in Lelystad! En wat is voor kitesurfen een betere plek dan hier. Een gloednieuw strand met een prachtig uitzicht op onze iconische Exposure en de Houtribsluizen aan het Markermeer! Maar je kunt er natuurlijk ook gewoon heerlijk zwemmen of genieten van een prachtige sunset. 

Meer info

Nieuw: Zuiderzeeroute

© Marina van Dijk

Fiets rond historie van het IJsselmeer

Uniek en nieuw is het 'rondje IJsselmeer'. De Zuiderzeeroute is een fietsroute die je leidt rondom de voormalige Zuiderzee. Zo ontdek je stukken ingepolderd lang, waterbouwkundige werken, handelsdorpen, voormalig eiland Schokland en vissersdorpen vol karakter. Een stukje geschiedenis dus, vanaf de fiets. De route is opgedeeld in delen, waarvan er 3 door Flevoland heen gaan. Ontdek ze zelf!

Ontdek de Zuiderzeeroute

Nieuw: Strandwachters

© Almere City Marketing

Beluister het Verhaal van Flevoland

Het verhaal van Flevoland kun je ook wandelend beluisteren. Over een traject van drie kilometer staan langs het Almeerderstrand negen strandwachters. Strandwachters zijn zit- en ligobjecten die een route vormen langs woonwijk DUIN, over het Almeerderstrand, over de dijk en langs Marina Muiderzand naar het catamaranstrand.

Meer info over Strandwachters

Nieuw: Pionierspad

handje hulp Lepelaarplassen Almere

handje hulp Lepelaarplassen Almere

© Provincie Flevoland

Helemaal vernieuwd

Het vernieuwde Pionierspad biedt wat de naam belooft. Je wandelt dwars door Flevoland over de voormalige bodem van de Zuiderzee, die nog maar een halve eeuw droog ligt. Een tocht door bossen en moerassen, afgewisseld door vergezichten over oneindig laagland. 

Meer info over het Pionierspad

Nieuw: Riff, PD#18245

Het 8e LandArt object

Het achtste landschapskunstwerk van Flevoland is geopend voor het publiek. Riff, PD #18245 is bedoeld als blijvende herinnering aan de ontstaansgeschiedenis van Flevoland. De Nederlands-Zwitserse kunstenaar Bob Gramsma ontwierp het ter ere van 100 jaar Zuiderzeewet.

Meer info over Riff, PD #18245

Nieuw: MS Waddenzee

Ontdek en beleef...

Vaar mee op het historische schip MS Waddenzee en ontdek de bijzondere geschiedenis van Flevoland of het nieuwste stukje van Nederland, de Marker Wadden. 

Meer info over de MS Waddenzee

Nieuw: Fietsaudiotour - ‘In de ban van Barneman’

© JustJusta

Ontdek de Knardijk

Lastig om je nu voor te stellen, maar over de Knardijk vergingen ooit schepen als ze door de Harderwijkse watergeest Barneman achterna werden gejaagd. Nieuwsgierig? Niet bang voor Barneman? Download de fietsaudiotour ‘In de ban van Barneman’ op je smartphone en laat je al luisterend 10 km lang meevoeren over de dijk. 

Meer info over deze fietsaudiotour

Nieuw: Deltawerk//

Deltawerk Waterloopbos Marknesse NOP Natuur Architectuur

Deltawerk Waterloopbos Marknesse NOP Natuur Architectuur

© Visit Flevoland

Nieuwe kunst

Het Deltawerk// is een prachtig en kolossaal kunstwerk. Het ligt in het Waterloopbos in Marknesse. Een reusachtig bassin waarin getest werd hoe de Deltawerken zouden reageren op bepaalde natuurkrachten. De kunstenaars Ronald Rietveld en Erick de Lyon maakten van de Deltagoot een meer dan 200 meter lang kunstwerk.

Meer info over Deltawerk//