Nieuw

We spotten de nieuwste overnachtingslocaties, voorstellingen, activiteiten en andere nieuwswaardigheden uit Flevoland en zetten ze hier voor je op een rijtje.

Marker Wadden - nieuwe natuur

Nu open voor publiek

Heb je al een kijkje genomen op de Marker Wadden? Sinds september 2018 kun je het eerste eiland bezoeken. Een heerlijke plek om uit te waaien. Er is een strand en een natuurhaven.  Spot vogels vanuit de vogelkijkhutten. Volg de wandelroutes. Er is nog geen veerdienst, maar je kunt Marker Wadden wel met eigen boot of charter bereiken. 

meer info

nieuwe kunst - in het Waterloopbos

Deltawerk//

Het Deltawerk// is een prachtig en kolossaal kunstwerk. Het ligt in het Waterloopbos in Marknesse. In het Waterloopbos vind je zo’n dertig grote waterwerken uit de hele wereld op schaal. Die zijn daar in de tweede helft van de vorige eeuw nagebouwd als testmodel. Eén van die waterwerken was de Delltagoot. Een reusachtig bassin waarin getest werd hoe de Deltawerken zouden reageren op bepaalde natuurkrachten. De kunstenaars Ronald Rietveld en Erick de Lyon maakten van de Deltagoot een meer dan 200 meter lang kunstwerk.

meer info

Nieuw Hotel - Best Western komt naar Almere

En Loetje wilde heel graag mee!

Het Best Western Plus Plaza Almere is sinds 1 december j.l. open voor publiek. Het hotel zit in de witte wolkenkrabber naast het WTC. Aan het Mandelaplein. Het opent in fases. In het pand komt later dit jaar nog een vestiging van restaurant Loetje en een sportschool. Het officiële openingsfeest vindt plaats in 2019. 

Meer info