Nieuw in Flevoland

Flevoland is de nieuwste provincie van Nederland. Het is nieuw land gemaakt uit de voormalige Zuiderzee. Flevoland blijft zich steeds vernieuwen. We spotten de nieuwste overnachtingslocaties, voorstellingen, activiteiten en andere nieuwswaardigheden uit Flevoland en zetten ze hier voor je op een rijtje.

Filmpje

Het Gastronomisch Erfgoed van Flevoland

Het Gastronomisch Erfgoed van Flevoland

De pioniers van Flevoland vertellen het verhaal over het gastronomisch erfgoed van Flevoland. Bekijk in dit filmpje welke tradities ze mee namen naar het nieuwe land.

Bekijk hier het filmpje

NIEUW: Floriade Preview

© Floriade

Zie de Floriade Expo 2022 groeien!

Floriade is volop in aanbouw. Floriade Preview biedt je de kans om een kijkje te nemen op het terrein waar Floriade verrijst. Na een succesvol seizoen is Floriade Preview deze winter alleen geopend voor groepen. In het voorjaar van 2021 gaat Floriade Preview weer open en is iedereen van harte welkom.

Bezoek Floriade Preview als groep

Nieuw: Bataviastrand

© Jasper Pluijm

Kitesurfen in Lelystad

Watersport leeft in Lelystad! En wat is voor kitesurfen een betere plek dan hier. Een gloednieuw strand met een prachtig uitzicht op onze iconische Exposure en de Houtribsluizen aan het Markermeer! Maar je kunt er natuurlijk ook gewoon komen genieten van een prachtige sunset. 

Foto: City Marketing Lelystad

Meer info

Nieuw: Zuiderzeeroute

© Marina van Dijk

Fiets rond historie van het IJsselmeer

Uniek en nieuw is het 'rondje IJsselmeer'. De Zuiderzeeroute is een fietsroute die je leidt rondom de voormalige Zuiderzee. Zo ontdek je stukken ingepolderd lang, waterbouwkundige werken, handelsdorpen, voormalig eiland Schokland en vissersdorpen vol karakter. Een stukje geschiedenis dus, vanaf de fiets. De route is opgedeeld in delen, waarvan er 3 door Flevoland heen gaan. Ontdek ze zelf!

Ontdek de Zuiderzeeroute