Wijngaarden in Flevoland

Wijnliefhebbers opgelet! Hier vind je de lekkerste wijnen Flevoland en geniet je van de omgeving van de wijngaarden. Wijn wordt namelijk niet alleen gemaakt in Frankrijk, Argentinië of Zuid-Afrika, maar ook in (bijna) je eigen achtertuin. Dichterbij kan het niet. Waar precies? Wij hebben de wijngaarden voor je op een rijtje gezet. Geniet!

Wijngoed Wilgenhorst

Net buiten Zeewolde ligt Wijngoed Wilgenhorst, ruim 3,8 meter onder de zeespiegel. Hier zijn in 2012 de eerste 900 wijnstokken aangeplant en in het najaar van 2014 zijn de eerste druiven geplukt en verwerkt tot wijn. Deze oogst was goed voor zo’n 700 flessen wijn. Inmiddels is het arsenaal uitgebreid en staan er ruim 4000 wijnstokken in de wijngaard. Dat kan maar liefst zo’n 4500 flessen wijn opleveren. Liefhebber van wijn? Souvignier Gris, Johanniter, Muscaris, Cabaret Noir zijn de druivenrassen die je op deze wijngaard vindt. Ga voor een rondleiding en een proeverij!

Ontdek Wijngoed Wilgenhorst

Stadswijngaard Hof van Almere

Nabij stadslandgoed De Kemphaan in Almere ligt Stadswijngaard Hof van Almere. Deze stadwijngaard bestaat sinds mei 2010 en er staan 1000 druivenstokken van de druivensoorten Rondo's, Cabernet Cortis, Johanniter en Solarissen. De wijngaard produceert jaarlijks 1000 flessen rode en witte wijn voor liefhebbers op biologische wijze. Wat dacht je van een droge, licht frisse en fruitige witte zomerwijn of juist een krachtige fruitbouquet met veel tropisch fruit? Het Hof van Almere biedt je de mogelijkheid om wijnstokken te pachten. Ga eens langs voor een rondleiding.

Ontdek Stadswijngaard Hof van Almere

Wijngaard Maronesse

Wijngaard Maronesse vind je in de Noordoostpolder. In 2004 werd hier begonnen met de aanplant van druivenstokken. Nu staan er maar liefst 7800 druivenstokken van 10 rassen waaronder Johanniter, Souvignier Gris, Charico Champagne en Cabernet Cantor. Bij deze moderne wijnmakerij kun je de wijnen proeven en kopen maar ook in alle rust genieten van de wijngaard zelf.

Ontdek Wijngaard Maronesse

Wijngaard El Placer

Ambacht op een biologische wijngaard in een oase die je vindt in Lelystad: Wijngaard El Placer. Met 1400 wijnstokken wordt hier al sinds 2000 wijn verbouwd. De druivensoorten zijn Regent en Rondo waar rode en rosé wijnen van worden gemaakt. En hier kun je ook de lekkerste wijn proeven in de proefkamer. Ga jij voor een donkere, volle rode wijn met een Bordeauxkarakter of een diep donkerrode fruitige wijn met Bourgognekarakter?

Ontdek Wijngaard El Placer