Floriade - in Flevoland

Dit jaar is Floriade 2022 neergestreken in Almere, Flevoland. Vanaf 14 april t/m 9 oktober zal Almere een half jaar lang het bloeiende middelpunt van het land zijn. Het thema Growing Green Cities is een belangrijk onderwerp in verband met duurzaam leven. Dat is nou juist wat de Expo moet doen, ons allen inspireren over hoe we groener en gezonder kunnen leven. Lief voor de natuur, voor elkaar en voor jezelf.    

Je kunt het Floriade terrein beleven als een soort levend laboratorium waar je kunt zien, ruiken en proeven. Ervaar het tijdens je bezoek aan de Floriade en ga naar inspirerende congressen, workshops en tentoonstellingen en wissel het af met fantastische attracties, heerlijke proeverijen en kunst & cultuur.       

Internationaal & Nationale - allure

Nationale deelnemers laten hen perspectieven op het gebied van kennis, innovatie en architectuur zien. Zo is de Aeres Hogeschool Almere een echte eye-cather! En wat dacht je van een Dobberend bos, klinkt niet alleen fantastisch maar ook meteen heel interessant. Maar wat een echte mustsee is, is het Food Forum. Het is een plek waar je voedselinnovaties uit Flevoland kunt ontdekken.

Naast uiteraard onze eigen regio doen ook heel veel internationale deelnemers mee. Zo kun je straks landenpaviljoens bezoeken waarbij ze hun innovaties laten zien op het gebied van cultuur, planten en bloemen. Zo doen bijvoorbeeld de landen Italië, Thailand en Nepal mee en dat is nog maar een kleine greep uit het totaal aantal deelnemers.

Er worden hele mooi projecten opgebouwd om straks te kunnen bewonderen, daarnaast is het de bedoeling dat wanneer de Floriade Expo 2022 af is gelopen het terrein beschikbaar wordt gemaakt als 'Stadswijk van de toekomst'. 

Food hotspots - tijdens Floriade

Tussen het shoppen, beleven en ontdekken door kun je genoeg gevarieerd aanbod vinden qua eten en drinken. Dus Foodies opgelet, dit is dé kans om culinaire hoogstandjes te ontdekken met aandacht voor gezondheid én duurzaamheid dat passend is voor een gezonde leefstyle. 

FOODTRUCKS
Zo zijn er diverse foodtrucks aanwezig met in de buurt de mogelijkheid om een rustig plekje op te zoeken bij de picknickplekken. Liever zin om nog meer te zien, dan kun je met je hapje en drankje heerlijk verder wandelen. Tip! Wil je graag van alles wat proeven? Bestel dan kleine gerechtjes of deel je gerechten met elkaar en hop van de ene foodtruck naar de andere.

ROOTS
Bij ROOTS Ranger Shelter & The Serre en bij ROOTS The 4 Arches Restaurant kun je heerlijk genieten van de lekkerste maaltijden. Van duurzame gerechten en dranken tot culinair hoogstaande gerechten zonder dierlijke eiwitten.

FLORA's KITCHEN
Bij Flora's Kitchen zijn de gerechten vooral puur, lokaal en seizoensgebonden. 

ORANGERIE
De Orangerie is een groepsrestaurant waar je terecht kunt voor diners, gala's, feesten en events. Dus heb je nog geen locatie voor jouw event of misschien wel trouwfeest, misschien is dit wel de kans om het op een unieke manier te vieren!

THE DUTCH
Bij The Dutch zijn er diverse gerenommeerde chefs, die bekroond zijn met minimaal één ster. Dit is dan echt de plek om te zijn wanneer je jouw tongpapillen wilt prikkelen met bijzondere en mooie smaken.

Kinder activiteiten

Maak er een leuk gezinsuitje van, want er is ook heel veel leuks te beleven voor kinderen! Het is een mix van ontdekken, leren maar vooral plezier hebben.

Wat je onder andere kunt verwachten
Voedselbos, Speeltuinen, Diersporen zoeken, Verwonderen in het bostheater, Wereldreis, Eten uit de toekomst, Expeditie, Levende bomenbibliotheek en niet te vergeten dat de Foodtrucks ook een bezoekje waard zijn met de kids.

Arrangementen

Tijdens de Floriade kun je gebruik maken van speciale arrangementen welke aangeboden worden door heel Flevoland. Ze zijn speciaal op maat gemaakt zodat je lekker kunt genieten van een dagje uit in Flevoland! Ben je fan van shoppen? Dan kun je het arrangement van Batavia Stad Fashion Outlet niet voorbij laten gaan. Je shopt daar de bekendste merken tegen outlet prijzen en hoe leuk is het dat bezoekers met de achternaam Groen, Bloem of Plant op vertoon van een Floriade ticket een Green Vibes borrelbox cadeau krijgen! Ben je liever actief?! Dan is het arrangement van Green Vibes | op de step met een overnachting bij B&B de Valkenhorst zeker een aanrader!