Tip 1

Pasen in Almere Centrum

Tijdens het paasweekend kun je in Almere Centrum heerlijk paas-shoppen, brunchen en inspiratie opdoen. Zo hebben ze bij Villa Chocolade maar liefs 14 verschillende smaken paaseitjes, ook bij de HEMA kun je uit heel veel lekkere smaken kiezen! En ben je nog op zoek naar een leuk paascadeautje, dan hebben ze bij Rituals hele mooie paascadeau's.

Honger gekregen van al dat shoppen? Er zijn genoeg hotspots waar je heerlijk kunt eten. Een favoriet is The Black Cockatoo waar je kunt genieten van een veganistische paasbrunch. Gemaakt van 100% plantaardige ingrediënten dat zelfs de grootste vleeseter lust! Ben je een sweettooth en ga je liever voor een kleine treat on the go, dan heb je bij Dunkin' Donuts genoeg keus tussen alle (paas-)donuts! Van een Bunny Brownie Hop, Little Chicky tot Easter Parade.

Om pasen eens even extra goed te vieren kun je meedoen aan een win-actie. Vul de prijsvraag in en maak kans op een speciale Paasverrassingspakket! 

Meer informatie

Tip 2

Paasbrunch bij Pannenkoekenhuis Smullen en spelen

Paaseieren zoeken in de speeltuin bij Pannenkoekenhuis Smullen en Spelen, dat is wat de kinderen het liefst doen! Of toch liever paasknutselen waar de kinderen hun mooiste creaties kunnen maken. Wanneer ze daarna ook nog even bounchen op het springkussen, zorgt het voor hongerige buikjes die tijdens de paasbrunch gevuld kunnen worden met de heerlijkste pannenkoeken. 

Vooraf kun je (optioneel) een huisgemaakte aspergesoep met vers gebakken breekbrood bestellen en daarna genieten van een hartige of zoete paaspannenkoek. Ga je voor een Pannenkoek met pulled chicken, gemengde sla, rode ui, lente ui, paprika en BBQ saus? Of toch liever voor een zoete pannenkoek met ananas, kokos, witte chocolade snippers, chocoladesaus met een toef slagroom!

Vergeet niet om tijdens het smullen af en toe om je heen te kijken, want misschien dat de paashaas rond 16.00 uur en 19.00 uur even binnen hopt.

Wel even vooraf reserveren

Reserveren

Tip 3

Pasen op de kinderboerderij den Uylpark

Voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar zijn er een aantal activiteiten te doen tijdens tweede paasdag. Om 10.30 uur kunnen ze gaan zoeken naar paaseitjes en als iederen de paaseitjes gevonden heeft is het tijd om de dieren te voeren met groente, wat ze helemaal zelf mogen doen, met een beetje hulp van de ouder(s). 

Natuurlijk mag paaseieren schilderen niet ontbreken tijdens een paasdag. Misschien wel de leukste activiteit om te doen, want de kids mogen daarna hun beschilderde paaseitje gewoon mee naar huis nemen! Dat is nog eens een leuk aandenken.

Reserveren kan via de website. Zorg dat je er snel bij bent want vol = vol!

Reserveren

Tip 4

Paasactie bij de Strandhoeve Almere

Ieder jaar organiseren ze bij de Strandhoeve in Almere een fantastisch paasweekend waar je ontzettend veel leuke activiteiten kunt beleven voor jong en oude. Een perfecte plek waar je met het hele gezin naar toe kunt gaan! 

Start de dag met een uitgebreid paasbrunch waar je de heerlijkste broodjes, beleg en sapjes kunt kiezen. En kan jullie kleine (of grote) spruit niet stilzitten? Dan kunnen ze hun energie kwijt tijdens de tofste activiteiten:

  • Boogschieten
  • Wandklimmen
  • Springkussen
  • Klimrek
  • Eieren zoeken

Nieuw dit jaar is een heuse donut-wall! waar je jouw eigen donut kunt creëren. Dip it, top it en eet het snel op voordat iemand anders er een hap uit neemt! 

Reserveer snel, want vol = vol

Reserveren

Tip 5

Bloemen plukken in Hanneke's Pluktuin

Bloemen plukken en tulpen trekken in de tuinen van Hanneke's Pluktuin is toch wel een uniek uitje. Er zijn wel 250 verschillende soorten bloemen die je kunt plukken, zo kun je heerlijk geurend en kleurend een eigen veldboeket plukken.

Na al dat plukken krijg je uiteraard dorst en dus reden genoeg om nog even te blijven en te genieten van een heerlijk kopje koffie, thee of Flevosap met wat lekkers erbij, in een super mooie en huiselijk ingerichte kas.

Er zijn geen entreekosten verbonden

Meer info