Floriade Expo 2022

Vanaf 14 april 2022 is de stad Almere in Flevoland een half jaar hét podium voor de wereldtuinbouw­tentoonstelling Floriade Expo 2022. De 7e Floriade richt zich volledig op het thema 'Growing Green Cities'. Samen met nationale organisaties en internationale deelnemers presenteert de Nederlandse tuinbouw innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Met inspirerende tentoonstellingen van landen en innovatieve bedrijven uit de groensector en daarbuiten. Maar ook met indrukwekkende attracties, kunst en cultuur en met als basis een unieke verzameling van bomen, heesters en bloemen in het arboretum. Kom je ook kijken bij de Floriade in het Flevolandse Almere?

 

Floriade Expo 2022 - Growing Green Cities

Inspiratie voor een groener leven

Tijdens de Floriade Expo in Almere wordt de bezoeker uitgenodigd om nieuwe ontwikkelingen en innovaties in de Nederlandse tuinbouw te ontdekken. Waarbij al je zintuigen maximaal geprikkeld worden in de vernieuwende provincie Flevoland. Met als doel dat dit je stimuleert tot verandering. Veranderingen in het leven, gezonde voeding, een groene woon- en leefomgeving en een verantwoord gebruik en duurzame toepassing van water en energie. Floriade Expo 2022 is niet alleen een wereldtuinbouwtentoonstelling met inspirerende verhalen, maar met interessante congressen, workshops en unieke attracties. Kom dat zien in Almere, dé stad in Flevoland waar je geweest moet zijn.

Bekijk hier de brochure van Floriade

Floriade Preview

© Floriade

Neem nu alvast een kijkje

De Floriade in Flevoland is volop in aanbouw. Maar je kunt alvast een kijkje nemen in bij de Floriade Preview. Hier krijg je de kans om terrein in Almere waar Floriade verrijst alvast te ontdekken. Ontdek de basis voor de nieuwe stadswijk Hortus en vaar vanuit Almere Centrum met een boot over het Weerwater. Laat je verrassen met voorproefjes van de Expo in het Preview Centre en... Zie de Floriade groeien vanuit de lucht! Met de kabelbaan vlieg je over het terrein. Wees op tijd want de Floriade Preview is maar een beperkte tijd geopend!

Meer over Floriade Preview