Hotel van der Valk Almere

Green Vibes Architectuur Almere

In dit arrangement over architectuur, combineer je een fantastisch verblijf met thematische activiteiten.

De Nederlandse tuinbouw brengt hier in samenwerking met nationale en internationale deelnemers het thema ‘Growing Green Cities’ tot leven. Laat je op de Expo verrassen door allerlei groene innovaties waarmee steden leuker, leefbaarder en duurzamer gemaakt kunnen worden. Er volgen mooie arrangementen in combinatie met de Floriade gaan aanbieden om naast een avontuurlijke ontdekking van de Floriade ook heerlijk te kunnen ontspannen in Van der Valk Hotel Almere. In dit arrangement combineren we verblijf, een boottocht met Floriade ticket en Architour door de snelst groeiende stad van Europa!

Dit ga je doen

1

Overnachten

De Nederlandse tuinbouw brengt hier in samenwerking met nationale en internationale deelnemers het thema ‘Growing Green Cities’ tot leven. Laat je op de Expo verrassen door allerlei groene innovaties waarmee steden leuker, leefbaarder en duurzamer gemaakt kunnen worden. Combineer Floriade met overnachten bij Van der Valk Almere, dan ben je dichtbij het Floriade terrein en verblijf je in luxe en comfort! 

Activiteit boeken

2

Varen naar Floriade

Vanaf Almere Centrum loop je binnen tien minuten naar de Esplanade, waar je vervolgens op één van de boten stapt die je direct naar de entree van Floriade brengt. Deze boottocht geeft je een prachtig uitzicht over het Weerwater en op het Floriade terrein. Met Almere Rondvaarten ontdek je Almere vanaf het water. Stap op bij één van de aanlegplaatsen en laat je verrassen door wat je allemaal tegenkomt. Vanaf het water zie je Almere namelijk van een hele andere kant.

Activiteit boeken

3

Tour door snelst groeiende stad van Europa

Bekijk op deze tour de snelst groeiende stad van Europa en ontdek de mogelijkheden van betaalbare zelfbouw en de mogelijkheden om zelf een duurzame leefomgeving in te richten. De tour is op maat samen te stellen voor diverse groepsgroottes. We bezoeken het Stadshart, Homeruskwartier, Duin en Oosterwold. De stad Almere is op zichzelf een experiment waar pionieren een voorwaarde lijkt. Bij de aanleg in 1975 golden nog de functionalistische principes van het modernisme: meerdere stadskernen met gescheiden wegen voor auto’s, bussen en fietsers. Inmiddels lijkt qua wonen alles mogelijk, en is de stad een levend laboratorium met innovatieve, duurzame en betaalbare woningen. Uit de nominatie voor de Veronica Rudge Green Prize for Urban Design in 2017 bleek ook internationale waardering voor de ‘self-build affordable housing’. Maar ook duurzaamheid krijgt de ruimte in de uitgestrekte groene gebieden van Almere. Bron

Activiteit boeken

4

Floriade entreeticket

Kom naar Floriade Expo 2022 en ontdek oplossingen van innovators uit binnen- en buitenland die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken. Op het Floriade-park geniet je van de geur en kleur van bloemen, planten, groenten en fruit. Ontdek het allemaal zelf op de Expo vanaf 14 april 2022. Entreetickets zijn voor één dag Floriade Expo 2022 van 14 april t/m 9 oktober 2022 inclusief een enkele rit met de kabelbaan.

Activiteit boeken

Heb je een tip over Flevoland die je graag wilt delen?

Meld je tip hier aan