Marina Parcs

Green Vibes uniek verblijf en duurzaam vermaak

In dit arrangement vind je twee tips met duurzame uitjes van de redactie: bezoek Aviodrome en sluit je bezoek aan Flevoland af met een streekdiner bij Boerkok!

Ook onze locaties in Naarden en Lelystad liggen in de buurt. De Floriade is een evenement dat één keer in de tien jaar plaatsvindt, in 2022 van 14 april tot 9 oktober. Mis het dus niet en maak er een mini-vakantie van bij Marina Parcs door een verblijf te boeken tijdens de Floriade 2022! Bij Marina Parcs geniet je van een bijzondere overnachting op óf aan het water. Je kan met 2 tot 7 personen overnachten tijdens de Floriade in Almere in 2022. Van april tot oktober, wanneer verblijf jij bij Marina Parcs voor de Floriade?

In de jachthavens kan je kiezen voor een verblijf op het water of aan de rand van het water. Van Havenlodge tot Tiny Wagon en van Waterbubbel tot de oudste woonboot van Nederland.
Bron: website Marina Parcs.

Het arrangement is gericht op een meerdaags bezoek. Ben je iemand die graag ook iets leert, een duurzame levensstijl heeft en graag op cultureel en culinair avontuur gaat? Ga dan op pad naar Aviodrome voor een duurzaam en educatief uitje en beleef vervolgens een culinaire streekbeleving bij de smaakzoekers van Boerkok!

Dit ga je doen

1

Overnachten bij Marina Parcs

Wil je een bijzondere overnachting? MarinaParcs in Almere heeft een nieuwe accommodatie op het water met optimaal comfort maar ook het echte kampeergevoel! Maak kennis met de Waterbubbeltjes, van het type POD. Je kan ook kiezen voor andere verblijfsaccommodaties, die het bezoek aan Floriade een extra dimensie geven. Een unieke ervaring!

Activiteit boeken

2

Luchtvaartmuseum Aviodrome

Luchtvaartmuseum Aviodrome is een wereld vol vliegtuigavontuur! In de expositie ‘100 jaar luchtvaart in Nederland’ ontdek jij alles over vliegen. Aviodrome heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan, net als Floriade. Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk begrip. De natuur en het milieu staan dagelijks onder druk. Tijdens je dagje uit bij Aviodrome is dit gelukkig geen onderwerp om je zorgen om te maken, want Aviodrome draagt bij aan een goed milieu. Aviodrome heeft het hoogst haalbare Green Key Goud Certificaat behaald! Green Key is hét internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven. Ook wordt het doorgevoerd als het gaat om eten en drinken, borden en bestek, schoonmaak, energiebesparing etc.

Voor bewuste bezoekers zeker een reden om duurzame bedrijven zoals Aviodrome te stimuleren en ook nog eens te leren over cultuurhistorie!

Activiteit boeken

3

Dineren bij Boerkok

Voor smakelijke verhalen en duurzame ontmoetingen. Ook bij Boerkok staat duurzaamheid heel hoog in het vaandel.

Wees welkom voor een heerlijk diner bij Boerkok. Op deze plek doen ze wat ze zo graag doen: met de poten in de klei staan, met hun ziel en zaligheid koken, de smaak van Flevoland laten proeven, verhalen vertellen, bijeenkomsten organiseren en verbindingen leggen. Bij Boerkok kom je thuis.​

Activiteit boeken

4

Bezoek Floriade

Kom naar Floriade Expo 2022 en ontdek oplossingen van innovators uit binnen- en buitenland die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken. Op het Floriade-park geniet je van de geur en kleur van bloemen, planten, groenten en fruit. Ontdek het allemaal zelf op de Expo vanaf 14 april 2022.

Entreetickets zijn voor één dag Floriade Expo 2022 van 14 april t/m 9 oktober 2022 inclusief een enkele rit met de kabelbaan.

Activiteit boeken

Heb je een tip over Flevoland die je graag wilt delen?

Meld je tip hier aan