17c20ce1-a9b5-48b8-94ed-31411cbdaf4a.jpg
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Stoom Weekenden Dronten

Tijdens de stoomweekenden draaien er diverse stoommachines en komen er stoomcollega's met hun stoommachine of miniatuur op bezoek.Het Mechanis…

Lees verder

Tijdens de stoomweekenden draaien er diverse stoommachines en komen er stoomcollega's met hun stoommachine of miniatuur op bezoek.Het Mechanisch Erfgoed Centrum ook wel bekend als MEC museum is gevestigd aan de Dronterweg nummer 29 in Dronten en is een museum dat een collectie heeft met een grote diversiteit. Iedere bezoeker zal wat bekends van vroeger tegen komen vanuit de ijzeren eeuw. U kunt onder andere denken aan radio’s en tv’s maar ook veel oude gereedschappen. Een bibliotheek met veel oude technische boeken. Er is een grote collectie verbrandingsmotoren, stoom miniaturen en open gewerkte motoren, stoom machines en in de lange vitrine kast van ruim 60 meter zult u van alles tegen komen. Buiten staat een mahoniehouten mijnenveger van 1942 en al het straat werk is op een ambachtelijke wijze gelegd met historisch bestratingsmateriaal wat een geweldige sfeer geeft. Zeker een bezoekje waard! Op onze Facebook pagina kunt u veel mooie foto’s en filmpjes vinden van het museum.

Derde weekend van de maand is er stoomweekend op het MEC Museum. Verschillende stoommachines zijn dan onder stoom te bewonderen. Onze collega’s stoomliefhebbers zijn dan ook zeer welkom om met hun stoommachine of stoom miniatuur langs te komen.

Lees minder

Contact

Adres:
Dronten
Dronterweg 29
8251 PA DRONTEN
Plan je route
Afstand:

Wanneer

  • Derde weekend van de maand is er stoomweekend op het MEC Museum. Verschillende stoommachines zijn dan onder stoom te bewonderen. Onze collega’s stoomliefhebbers zijn dan ook zeer welkom om met hun stoommachine of stoom miniatuur langs te komen.

Locatie