f0f15e44-061b-4c1e-b5dd-73037ee9ca02_2759743880
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Iedereen Doet Mee in de zomervakantie

LELYSTAD – Lelystedelingen die thuisblijven deze zomer hoeven zich niet te vervelen. Sportbedrijf Lelystad organiseert in samenwerking met lokale partners ‘Iedereen Doet Mee’. Vier weken lang – van maandag 20 juli tot en met zondag 16 augustus – staan er allerlei sportieve, culturele en educatieve activiteiten op het programma, voor jong én oud.
 
Sportbedrijf Lelystad vindt het belangrijk dat iedereen in Lelystad de mogelijkheid krijgt om…

Lees verder

LELYSTAD – Lelystedelingen die thuisblijven deze zomer hoeven zich niet te vervelen. Sportbedrijf Lelystad organiseert in samenwerking met lokale partners ‘Iedereen Doet Mee’. Vier weken lang – van maandag 20 juli tot en met zondag 16 augustus – staan er allerlei sportieve, culturele en educatieve activiteiten op het programma, voor jong én oud.
 
Sportbedrijf Lelystad vindt het belangrijk dat iedereen in Lelystad de mogelijkheid krijgt om in de zomer mee te blijven doen. “We willen inwoners een extra zetje in de rug geven om deze zomer leuke, leerzame en sportieve dingen te ondernemen”, legt projectleider Timo Hoenderboom uit. “De coronacrisis zorgt er helaas voor dat meer mensen niet op vakantie kunnen. Ook is er minder te beleven deze zomer, omdat festivals en andere evenementen zijn geannuleerd. Terwijl het ongelooflijk belangrijk is om te blijven doen wat je leuk vindt. Niet alleen omdat je er blij van wordt; het houdt je fysiek en mentaal fit. Je komt lekker in beweging en ontmoet andere mensen.”
 
Een zomer boordevol activiteiten
“Dankzij financiële ondersteuning van VSBfonds via Stichting Lelystad Vitaal kunnen wij Iedereen Doet Mee organiseren”, vertelt Timo Hoenderboom. “Samen met sportverenigingen, culturele en maatschappelijke organisaties en commerciële aanbieders hebben we een heel divers programma samengesteld.”
Een greep uit de sportieve activiteiten: voetbal, hockey, roeien, zomeravondwandelen, kickbicking en zwemmen. Timo Hoenderboom: “Iedereen kan daarnaast meedoen aan de Avondvierdaagse Home Edition. Een superleuk alternatief voor de Avondvierdaagse, die dit jaar helaas niet door kon gaan.”
Naast sportieve activiteiten staan er ook educatieve en culturele activiteiten op het programma. Lelystedelingen kunnen bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Aviodrome, een gezondheidsworkshop volgen of een Ik hou van Holland-middag bijwonen. Daarnaast biedt Mad Science wetenschappelijke workshops aan.
 
Aanmelden
Voor de meeste activiteiten is het nodig om vooraf aan te melden. Voor sommige activiteiten wordt een bijdrage gevraagd, andere activiteiten zijn gratis. Meer informatie is te vinden op de website www.sportbedrijf.nl. Voor vragen kan contact opgenomen worden met buurtsportcoach Volwassenen & Evenementen Timo Hoenderboom via t.hoenderboom@sportbedrijf.nl.
 
Over Stichting Lelystad Vitaal en VSBfonds
Stichting Lelystad Vitaal wil een bijdrage leveren aan een vitaal Lelystad met gezonde inwoners. Door effectieve sport- en beweegprojecten te financieren, via aanvragen bij fondsen en subsidieverstrekkers, én te realiseren helpen wij de stad vooruit op het gebied van sociale binding, talentontwikkeling, onderwijs, participatie, ziekteverzuim en zorg.
VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en
culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.

Lees minder

Contact

Adres:
De Koploper
Badweg 21
8223 PA LELYSTAD
Plan je route
Afstand:

Locatie