9f159033-f79b-4f9e-9f2d-8cd6831702ec.jpg
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Stichting Vrienden van de Bieb bestaat 25 jaar!

Over haar boeken
Door de jaren heen schreef Vonne van der Meer ruim 20 boeken, waaronder een toneelstuk. Brood, zout en wijn is haar meest recente boek. He…
Lees verder
Over haar boeken
Door de jaren heen schreef Vonne van der Meer ruim 20 boeken, waaronder een toneelstuk. Brood, zout en wijn is haar meest recente boek. Het verscheen in 2017 en is een verhalenbundel waarin wennen aan een nieuw huis en afscheid nemen van het oude leven de rode draad vormen. In 2015 verscheen van haar hand de roman Winter in Gloster Huis. Dit is een kleine roman over een grote dwaasheid: het gevecht van een Don Quichot met de reus aan de overzijde. Over twee broers; eentje met een succesvol hotel aan een meer waar je waardig en omringd door aandacht kunt sterven en de ander met een minder succesvol hotel aan de overkant, Gloster Huis, waar mensen die toch aan hun doodswens beginnen te twijfelen, welkom zijn. Heel bekend van haar is de serie Eilandgasten, over het vakantiehuisje Duinroos op Vlieland. Korte verhalen die op zichzelf lijken te staan, maar die desondanks met elkaar verbonden zijn. Het is vooral de herkenbaarheid in deze verhalen die zoveel mensen aansprak en nog steeds aanspreekt!

Over Vonne van der Meer
Vonne van der Meer (Eindhoven 1952) debuteerde in 1985 met de verhalenbundel Het limonadegevoel en andere verhalen. Vanaf dat moment publiceerde zij elke twee, drie jaar een nieuwe novelle, roman of verhalenbundel. Hoewel zij met romans als De reis naar het kind (1989) van meet af aan een vaste lezersschare aan zich wist te binden, werd zij in 1999 bekend bij een groter publiek met de roman-in-verhalen Eilandgasten. Veel van haar boeken zijn vertaald, o.a. in het Duits en Frans. Sinds 2014 geeft zij les aan de afdeling schrijven van het Ritcs (de Brusselse film- en televisieacademie).

Over de Vrienden van de Bieb
De Vrienden van de Bieb is een aparte stichting die FlevoMeer Bibliotheek Lelystad steunt met financiële aankopen en projecten. Jaarlijks ontvangt de stichting giften van donateurs en brengt geld bij elkaar door verkoop van afgeschreven media van de bibliotheek. Inmiddels hebben zich zo’n 250 Vrienden aangemeld. De Vrienden van de Bieb organiseert in samenwerking met FlevoMeer Bibliotheek diverse malen per jaar een literair café. Dit jaar viert de stichting haar 25-jarig bestaan.
Lees minder

Contact

Adres:
De Promesse 4
8232 VX LELYSTAD
Plan je route
Afstand:

Wanneer

  • Zaal is geopend vanaf 19:30 uur.

Prijzen

  • Gratis

Locatie