Veerdienst Marker Wadden
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Veerdienst Marker Wadden

Je kunt weer met een veerdienst naar Marker Wadden, via Natuurmonumenten. Bezoek de nieuwe natuureilanden in het Markermeer het hele seizoen dankzij de samenwerking met enkele rederijen.

Vanaf de Bataviahaven in Lelystad vertrek je met een speciale veerboot naar Marker Wadden. Ga op pad en ontdek een …

Lees verder

Je kunt weer met een veerdienst naar Marker Wadden, via Natuurmonumenten. Bezoek de nieuwe natuureilanden in het Markermeer het hele seizoen dankzij de samenwerking met enkele rederijen.

Vanaf de Bataviahaven in Lelystad vertrek je met een speciale veerboot naar Marker Wadden. Ga op pad en ontdek een nieuw stukje Nederland vol natuur. Wandel over de eilanden terwijl je vogels observeert en spot vanuit de vogelkijkhutten. Zie hoe de nieuwe natuur hier ontstaat en klim in de indrukwekkende uitkijktoren. Via de wandelpaden ontdek je bijzondere plekjes en heerlijk strand. De natuureilanden Marker Wadden zijn aangelegd met zand, klei en slib uit het Markermeer en dragen bij aan het natuurherstel van het meer. Zowel boven als onder water komt nieuwe natuur volop tot ontwikkeling. Het is een paradijs voor vissen en vogels èn het is een heerlijk recreatie-eiland. Op Marker Wadden is er voor elk wat wils. Marker Wadden; een onontdekte parel midden in het land.

Veerdienst
De veerdienst is opgezet met zes verschillende schepen: Abel Tasman, Willem Barentz, De Zuiderzee, Admiraal van Kinsbergen, Soeverein en Marken Express. Van april tot november varen de veerboten op 84 dagen, twee keer per dag, volgens een vast schema. Voor een plekje op de boot ga je naar www.markerwadden.nl. Daar staat ook het schema met de verschillende vaardagen, tijden en prijzen.

Marker Wadden is sinds 2018 deels toegankelijk voor bezoekers en in 2019 voeren de eerste veerboten. In de haven komen ook mensen met eigen boten en charterschepen met gezelschappen. In 2020 wordt op dit nieuwste stukje Nederland nog gewerkt. In 2021 zijn de laatste werkzaamheden van de aanleg van de eilanden afgerond.

Lees minder

Neem alvast een kijkje

Contact

Adres:
Bataviahaven 1
8242PR Lelystad
Plan je route
Afstand:

Wanneer

  • Het vaarschema vind je op de website van Natuurmonumenten

Prijzen

  • Niet leden€ 22,50 Volwassenen
  • Leden€ 17,50 Volwassenen
  • Niet leden€ 10,00 Kinderen
  • Leden€ 7,50 Kinderen

Locatie