6ad395fe-63b8-45ab-a361-a190ab1ef021_2326403484
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Film ''Instinct''

Carice van Houten en Marwan Kenzari zijn uitzonderlijk begaafde acteurs. Reijn weet in ‘Instinct’ het beste uit hen te halen. Van Houten d…

Lees verder

Carice van Houten en Marwan Kenzari zijn uitzonderlijk begaafde acteurs. Reijn weet in ‘Instinct’ het beste uit hen te halen. Van Houten durft haar emoties ruim baan te geven, vooral in de ontknoping van de film. Dit zal ze vermoedelijk niet snel laten zien aan een regisseur die haar niet zo na staat. Kenzari’s vermogen om zijn stemmingen razendsnel te laten omslaan is meesterlijk. Zijn fysieke schoonheid is ook een handig hulpmiddel om de erotische obsessies van zijn tegenspeelster invoelbaar te maken. Reijn richt haar blik dan ook moedig op schaamtevolle emoties, die zijn omgeven met taboes. Het zijn complexe, duistere gevoelens in een kille, onherbergzame wereld. De film speelt zich voor een belangrijk deel af in de vervallen tbs-kliniek van de Bijlmerbajes. Dat is goed voor de grimmige sfeer. Dat geldt ook voor de filmische structuur van ‘Instinct’, die elementen heeft van een thriller. Een debuut dat naar meer smaakt.

Op 15 oktober om 19.45 uur, vertoont Filmtheater Lelystad de film ‘Instinct’ in het AGORA Theater, Bioscoop & Congrescentrum in Lelystad. (www.agora-lelystad.nl / tel. 0320 239 239).

Idris (Marwan Kenzari) zit vast wegens zwaar seksueel geweld. Volgens de staf van de kliniek is hij rijp voor onbegeleid verlof. Maar zijn nieuwe therapeut Nicoline (Carice van Houten) is tegen. Ze denkt dat de handige charmeur iedereen voor de gek houdt. Nicoline blijkt zelf ook issues te hebben met intimiteit en seks.

Voor toegangsprijzen: zie www.agora-lelystad.nl. Donateurs van het Filmtheater Lelystad hebben €2,00 korting. Zowel bezoekers als donateurs ontvangen bij aanvang van de film gratis een kop koffie/thee. Er kunnen kaarten gereserveerd worden via www.agora-lelystad.nl of aan de kassa van het AGORA Theater, Bioscoop & Congrescentrum in Lelystad. Zie ook de website www.filmtheaterlelystad.nl.

Lees minder

Contact

Adres:
Agora Theater, Bioscoop & Congrescentrum
Agorabaan 12
8224 JS LELYSTAD
Plan je route
Afstand:

Locatie