Sorry, deze route is niet meer beschikbaar

Wandelen met luisterroute Schokland


  Op pad met een speciale Luisterroute over Schokland. Ervaar het verleden, heden en de toekomst van het voormalige eiland Schokland in een wandeling. Er zijn twee MP3-luisterroutes beschikbaar.

  Op Schokland is de zee weer te horen. Locatietheater Prins te Paard heeft in opdracht van het Flevo-Landschap twee luisterroutes gemaakt die je meenemen over de Noordpunt of over de Zuidpunt van het voormalige eiland. Onderweg hoor je verhalen over 150 jaar geleden; toen het eiland ontruimd werd.

  De Schokkers braken hun huizen af en laadden ze op hun schuiten. Maar het gaat ook over paalworm, een onverwacht bakje koffie bij de lichtwachter en een mangrovebos in Nederland. Anna Enquist draagt een gedicht voor en Erwin Kroll doet voor deze ene keer voorspellingen voor de zeer lange termijn. En dat alles met zeegeluid.

  Beide luisterroutes zijn op deze pagina te beluisteren (of via SoundCloud). Het is ook mogelijk om een MP3 speler (met uitleg) te huren in het Museum op de Middelbuurt, of in het bezoekerscentrum van het Flevo-landschap in de Gesteentetuin. De MP3 speler en het routekaartje leiden u langs een aantal punten waar een geluidsfragment beluisterd kan worden. U kunt de wandelingen dus in uw eigen tempo doen.

  495777f4-f0b4-46ab-9c4a-fdde77c4226f.jpg
  Afstand
  12,0 km

  Dit ga je zien

  Startpunt: Middelbuurt 3
  8319 AB SCHOKLAND
  Eindpunt: Middelbuurt 3
  8319 AB SCHOKLAND

  Neem alvast een kijkje

  Kenmerken

  Tocht/Route

  • Route kenmerken: MP3 route, Themaroute, Van A naar A