Green Vibes Wijn en kruiden

De Polderkol en wijngaard El Placer verzorgen samen een leuke dag voor u, een dag die ook nog leerzaam is! De combinatie wijn en kruiden is al heel oud en wonderlijk. Wij nemen u graag mee op ons avontuur, vanuit onze passie voor wijn en kruiden.

Dit ga je doen

1 Wijngaard El Placer

U begint de dag in de prachtig gelegen biologische wijngaard. Na ontvangst met koffie/thee en iets lekkers volgt een rondleiding door de wijngaard en wijnmakerij. U krijgt u uitleg over de diverse aspecten van het wijn maken, zoals sapwinning, het meten van zuren en suiker, het gistingsproces, etc. En dan gaat u zelf aan de slag!  Het resultaat is een fles rode of witte wijn-in-wording die u mee naar huis kunt nemen, met een handleiding en de attributen die u nodig heeft om de wijn verder te voltooien. Natuurlijk ronden we deze bijzondere ochtend af met een kleine proeverij van El Placerwijnen.

Daarna staat er een lekkere lunch voor u klaar op een mooie locatie in de buurt.

2 Kruidentuin Polderkol

Nadat u bij El Placer heeft geleerd hoe u wijn kunt maken neemt de Polderkol u in de middag graag mee naar de wonderlijke wereld van kruiden en alcohol. Kruiden en alcohol hebben altijd wat magisch gehad en kennen vele tradities. Ze brengen ons in hogere sferen en werden gebruikt als medicijn. Mooi is dat de oude kennis nog steeds op allerlei fronten wordt toegepast. Hoe maakte men vroeger medicijnen op basis van wijn of sterke drank? Wat was het idee daarachter, waarom werden ze zo gemaakt? Hoe werden deze drankjes genotmiddelen? Denk aan het likeurtje, de kruidenbitter en bovenal de alsem absint? Deze middag gaat u zelf ook een kruidendrankje maken, voor de gezondheid of gewoon om lekker van te genieten. U leert welke kruiden daarvoor geschikt zijn en waar je op moet letten als je een kruidendrankje wilt maken.

Programma van 10.00 – 17.00 uur. U maakt kennis met 3 mooie locaties in Lelystad.

10:00 – 13:00 Wijn maken bij El Placer
13:00 - 14:00 Lunch
14:00 - 17:00 Kruidendrankje maken bij de Polderkol

Groepen (min. 12 pp) kunnen dit arrangement boeken op woensdag, donderdag en vrijdag
2 x individuele inschrijving: op vrijdag 17 juni 2022 en vrijdag 16 september 2022
Kosten: € 120,- per persoon per dag inclusief lunch, koffie/thee en materialen (inclusief btw.)
Deze activiteit vindt doorgang met minimaal 12 personen.

Activiteit boeken via polderkol@planet.nl of 0320-255052.

Heb je een tip over Flevoland die je graag wilt delen?

Meld je tip hier aan

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!