Green Vibes groen & gezond in Almere

Groen en gezond zijn belangrijke thema's van Floriade 2022. Een manier om beide te combineren is door te fietsen. Ben je een sportieve bezoeker en wil je dit combineren met vermaak?

Wij hebben een arrangement voor je samengesteld, met een groene overnachting, een groene fietsroute langs smaakadresjes en een groen bezoek aan Almere Jungle. Verblijf bij natuurcamping de Kemphaan en breng een bezoek aan hét dierenpark van Almere. Maak een reis langs de vijf werelddelen waarin zowel dier als plant samen komen. Met deze activiteiten kan je een lang weekend 'groen' vermaken.

Dit ga je doen

1 Overnachten

Midden in het natuur van Flevoland, aan de rand van Stadslandgoed de Kemphaan, ligt Natuurcamping de Kemphaan in Almere. Deze camping is geschikt voor jonge gezinnen, oudere echtparen, jonge stellen en groepen die gezamenlijk een leuke periode willen doorbrengen in één van de bijzondere accommodaties. Geniet van een prachtig stukje natuur, maak heerlijke wandelingen of fietstochten over het landgoed en door de aangrenzende bossen. Wil je iets verder weg? Bezoek dan Natuurgebied Horsterwold of de Oostvaardersplassen. Stadslandgoed de Kemphaan is tevens het eerste punt van de fietsroute Almere Floriade Fietstocht.

Activiteit boeken

2 Almere Floriade Fietstocht

Volg de Floriade fietstocht route door veel groen en de verrassende architectuur van Oosterwold. De route start op het Lumièrestrand aan de voet van de nieuwe Weerwaterbrug. Daar fiets je langs het kasteel van Almere. Via het Kerkuilenpad richting door naar De Kemphaan. Na een stukje door fietsen kom je uit in het prachtige Oosterwold waar je via de Tureluurweg naar de biologische bakkerij de Tureluur kunt gaan. Vervolgens naar de biologische coöp Odin met terras om heerlijk uit te rusten. Langs de Hoge Vaart kom je bij de brug naar Nobelhorst. Door langs de Hoge Vaart en dan op zeker moment linksaf richting Parkwijk. Onder Veluwedreef door en dan rechts het Laterna Magikapark en vervolgens weer naar het startpunt, Lumièrestrand. Bron. Geen eigen fietsen mee? Geen probleem. VVV Almere verhuurt fietsen, neem een kijkje op hun website.

Activiteit boeken

3 Bezoek Dierenpark Almere Jungle

Almere Jungle is niet zomaar een dierenpark! Almere Jungle is een unieke combinatie van zorg, botanische tuin en dierenopvang in één. Een goedkoop uitje dicht bij de dieren! Ontdek alle werelddelen met al hun unieke planten en mooie dieren. Van wasberen tot alpaca's tot klauwaapjes en meterslange slangen... Zie werelds grootste waterlelie of het vleesetende plantenmoeras! 90% van al de dieren zijn afgestaan of gedumpt geweest en krijgen bij Almere Jungle alle verzorging en liefde die ze nodig hebben! Het leuke is dat Almere Jungle ook partner is van Floriade. Bezoek het dierenpark en je ziet de thema's van Floriade weer terug komen.

Heb je een tip over Flevoland die je graag wilt delen?

Meld je tip hier aan

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!