De Ontdekking van Flevoland

Vanaf februari 2023 kun je iedere derde zondag van de maand in je agenda reserveren voor De Ontdekking van Flevoland!

Tijdens een wandeling van zo'n 2 tot 2,5 uur gaan we met een of meerdere natuurgidsen op expeditie en iedere maand gaan we op zoek naar iets anders. De beleving onderweg is belangrijker dan de afstand en het tempo.

We gaan op zoek naar wie en wat er zijn vergaan op de Zuiderzee en naar het Wilgenreservaat langs de Knardijk. Verder staan er expedities langs de Kwelbeek en over Roggebotstaete op de planning. We herontdekken Schokland en gaan sk├╗tsjevaren over het Veluwemeer. Oh ja, ook willen we graag afdalen in de krochten van het Waterloop-, het Oostvaarders-, en het Knarbos. Houdt voor de actuele expeditie bestemmingen onze website in de gaten.

Onderweg kijken we wat we tegenkomen langs het pad, maar ook staan we stil bij de al dan niet zichtbare geschiedenis van onze polder. Ooit liepen hier echte grote grazers rond en stond de Romeinse soldaat Plinius aan de oevers van een ondoordringbaar moeras. Na de drooglegging ontstond op de plaats van het grootste drooggevallen vliegtuig- en scheepskerkhof ter wereld het grootste door de mens aangelegde Nationale Park ter wereld. Een plek waar je niet alleen bijzondere vogels, paddenstoelen of bomen kunt ontdekken maar waar ook spannende verhalen over te vertellen zijn.

De afstand zal rond de vijf kilometer liggen en naar schatting zijn we 2 tot 2,5 uur onderweg. Als het je leuk lijkt om eens mee te gaan op expeditie, stuur dan een mail met je naam en telefoonnummer naar info@wandeleninflevoland.nl en zet er even bij dat je op de mailinglijst wilt komen voor De Ontdekking van Flevoland. Wij houden je dan maandelijks op de hoogte van onze bestemming. Wij hebben er zin in!

Dit ga je doen

1 Ontdek de Wrakken van de Zuiderzee

Op 19 februari kijken we wie en wat er zijn Waterloo vond op de voormalige Zuiderzee. Flevoland is het grootste (drooggevallen) scheeps- en vliegtuigkerkhof ter wereld. We gaan kijken en luisteren wat we daarvan terugvinden in het Pampushout bij Almere.

Interesse? Meld je aan via info@wandeleninflevoland.nl

Wrakken van de Zuiderzee

2 Ontdek het Wilgenreservaat & de Knardijk

Op 19 maart bezoeken we, met een viertal gidsen, het Wilgenreservaat en de voormalige werkhaven aan de Knardijk. We kijken wat dit reservaat en deze haven met elkaar te maken hebben en onderweg ontdekken we dat de ene wilg de andere niet is. ook gaan we op zoek naar vogels en paddenstoelen die zich in het struikgewas schuil houden.

Interesse? Meld je aan via info@wandeleninflevoland.nl

Heb je een tip over Flevoland die je graag wilt delen?

Meld je tip hier aan

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!