De Polderzoom

Green Vibes op de Polderzoom

Bezoek jij Floriade? Ga dan ook op ontdekkingsreis in de regio langs de verschillende smaakmakers, hier laten pioniers zien hoe innovatief zij al jaren producten verbouwen en verwerken. Kom proeven, beleven en ervaren en stel je arrangement op maat samen!

Het 'Green Vibes op de Polderzoom' arrangement is op maat en in overleg samen te stellen: - Green Vibes rondleiding door pioniers van Flevoland (min 12 personen) - Kinderspeurtocht in thema's van Floriade (lokale producten, duurzaamheid en gezondheid) - Kaasproeverij met o.a. kaas speciaal gemaakt voor Floriade - Smaakroute Dronten (langs o.a. Hannekes Pluktuin en Brouwerij Artemis) - Ticket voor Floriade Combineer dit dag- of meerdaagse arrangement met een overnachting bij een van de campings, vakantieparken of B&B's.

Dit ga je doen

1

Rondleiding

Al meer dan 100 jaar werkt familie Van Wees gepassioneerd aan de lekkerste en ambachtelijke ‘Meshangerkaas’. Deze kaas wordt gemaakt van verse weidemelk en bereid volgens het traditionele familierecept. Kom vooral langs op kaasboerderij ‘De Polderzoom’ en ervaar zelf de unieke smaak van de boerenkaas waar we zo trots op zijn. Familie Van Wees laat al jaren zien hoe zij duurzaam ondernemen en zijn daarmee een voorbeeldbedrijf als het gaat om de thema's van Floriade. Bovendien Tijdens de Green Vibes rondleiding vertelt pionier Ard alles over het bedrijf, de link met Floriade thema's en over het verhaal van Flevoland. Minimaal 12 personen. We beginnen met koffie en thee in de ontvangstruimte van de kaasboerderij. Boer Ard vertelt zijn verhaal over het boerenleven op de Polderzoom. En de film ‘Van koe tot kaas’ laat grazende koeien zien en hoe van de lekkerste verse melk smaakvolle kaas wordt gemaakt volgens het traditionele familierecept. Daarna volgt een rondleiding over ‘de Kaasboulevard’ om live te zien hoe kaas wordt gemaakt. En wil je koeien of kalfjes knuffelen? Ook dat kan.

Activiteit boeken

2

Entreeticket(s) Floriade

Kom naar Floriade Expo 2022 en ontdek oplossingen van innovators uit binnen- en buitenland die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken. Op het Floriade-park geniet je van de geur en kleur van bloemen, planten, groenten en fruit. Ontdek het allemaal zelf op de Expo vanaf 14 april 2022. Entreetickets zijn voor één dag Floriade Expo 2022 van 14 april t/m 9 oktober 2022 inclusief een enkele rit met de kabelbaan.

Activiteit boeken

3

Proeverij

De Green Vibes excursie bij De Polderzoom eindigt met een verrassende proeverij in de boerderijwinkel. Daar ervaar je de unieke smaak van de verse ‘Boerenmeshangerkaas’ waar we zo trots op zijn. Proef ook de speciale kaas die Ard voor Floriade mocht maken!

Activieit boeken

Heb je een tip over Flevoland die je graag wilt delen?

Meld je tip hier aan