Green Vibes Smaakzoekers Lelystad & Urk

Boek een thema verblijf en ga op bezoek langs diverse smaakzoekers in Lelystad en op Urk die je alles vertellen over het gebied, hun bedrijf en de lokale producten.

Almeerse smaakzoekers Nadia Zerouali en Sharon de Miranda gaan in een foodtruck op zoek. Op zoek naar de smaak van Flevoland. Door de lens van voedsel bekijken ze onze jongste provincie die gemaakt is om Nederland te voorzien van voedsel. In deze speciale serie bezoeken Nadia en Sharon boeren, vissers, bakkers, imkers en andere smaakmakers en koken ze op unieke plekken wereldse gerechten met lokale producten. De uitkomst? Zes overheerlijke gerechten die samen een Flevolands menu vormen. Met een foodtruck vol keukengerei en met ieder haar eigen masala dabba (specerijenbox) zoeken de dames naar gezond en lekker eten in hun eigen stad Almere en het achterland. Om een 6-gangen menu samen te stellen zijn onze smaakzoekers op bezoek geweest bij lokale bakkers, vissers, imkers, boeren en andere producenten. Wil jij je familie of vrienden ook een keer verrassen met een uitgebreid diner vol met lokale ingrediënten? Bekijk dan de diverse arrangementen en ontdek de smaakadresjes. Wil je meer te weten komen over deze producenten? Bekijk dan vooral de 7-delige serie 'Smaakzoekers op wielen' via Smaakzoekers Bekijk de volledige route op Visit Flevolanden boek je Floriade ticket via de website van Floriade.

Dit ga je doen

1 Bezoek Bakkerij de Kof

Stop nummer 5 langs de autoroute is Bakkerij de Kof. Bakkerij de Kof biedt een ruim assortiment verse, ambachtelijke producten die dagelijks vers gemaakt worden in de bakkerij. Proef zeker eens het Urker Dikkertje en vraag naar de historie van deze typische Urker koek.

2 Bezoek Visspecialiteiten Baarssen

Stop nummer 6 langs de autoroute is Visspecialiteiten Baarssen. Al meer dan 50 jaar een begrip op Urk en in de wijde omgeving. Het familiebedrijf begon ooit met het venten van kabeljauw in manden langs de deuren. 

3 Ginkiestocht

Onder leiding van een gids word je tijdens een Ginkiestocht door een wirwar van straatjes en steegjes, oftewel ginkies, geleid in het oude pittoreske centrum van Urk.  De leukste manier om de cultuur en historie van Urk te ontdekken! 

Activiteit boeken

Heb je een tip over Flevoland die je graag wilt delen?

Meld je tip hier aan

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!