80 g poedersuiker (voeg meer of minder toe, naar smaak)
Hoe ga je te werk?
Doe de pannenkoekenmix in een kom en maak een kuiltje in het midden. Giet hier een klein beetje van de melk in.
Voeg ook de eieren toe en roer met een garde vanuit het midden, totdat er een glad beslag ontstaat.
Voeg nu de rest van de melk en een snufje zout toe en roer dit weer goed door.
Laat het beslag een paar minuten rusten, terwijl je de koekenpan goed verwarmt.
Doe een klontje boter of een scheutje olie in de pan en giet er een dun laagje beslag in.
Als de bovenkant droog is, draai je de pannenkoek om.
Als beide kanten mooi goudbruin zijn, haal je de pannenkoek uit de pan.
Ga op dergelijke wijze verder, totdat het beslag op is.
Mix ondertussen de roomkaas met de poedersuiker.
Bedek een afgebakken pannenkoek met een laagje roomkaas, gevolgd door een paar lepels kornoelje jam.
Vouw of rol de pannenkoek op en genieten maar!
Leuk hoor, zo'n recept, maar dan moet je natuurlijk wel weten waar je je streekproducten kunt halen. De website Lokaal Voedsel Flevoland vertelt je per stad of dorp wat je in de omgeving bij de boer kunt kopen.